[ Mirka]

Narodila som sa v znamení Váh a toto znamenie ma úplne vystihuje - zmysel pre poriadok, rodinu a spravodlivosť, túžba po harmónii a samozrejme nerozhodnosť a váhavosť. Voľný čas veľmi rada trávim s mojou úžasnou rodinou na horách, more nás neláka, ale občas je to celkom fajn relax. Chcela by som precestovať celý svet, no zatiaľ sa mi to až tak nedarí, ale verím, že raz to príde... Rada si pozriem nejaký dobrý filmík - skôr thriller alebo drámu, a tiež rada počúvam slovenskú hudbu. Napriek tomu, že potrebujem nasávať ticho, nikdy neodmietnem príležitosť stretnúť sa a zabaviť sa s priateľmi.

Ďalšie články

Najčítanejšie

07.01.2013
Nie je all inclusive ako all inclusive
10528 prečítaní
26.07.2010
Boli ste už na ostrove Brač?
7100 prečítaní
18.10.2010
Za krásami Moskvy
6618 prečítaní
18.07.2014
Sardínia – Karibik Stredomoria - letenky už od 32€/smer
6127 prečítaní
09.11.2010
Cestovanie na jeseň a v zime
5797 prečítaní

Sardínia – Karibik Stredomoria - letenky už od 32€/smer

Pridané: 18.07.2014 | Prečítané 6126 x

Sardínia je veľmi často nazývaná Karibikom Stredomoria. Má nádherné priezračné more so 100 odtieňmi modrej a zelenej farby a rôznorodé pláže – biely, ružový piesok, štrk s pieskom.

STREDOMORSKÁ KARIBSKÁ PERLA

 

Sardínia je veľmi rozmanitá a členitá. Má nádherné hory, jaskyne, krásne pláže. Nachádza sa tu aj veľa národných parkov.

Sardínia je veľmi čistá, nie je ničím znečisťovaná, nie je tu žiadny priemysel a teda aj výrobky – ako mlieko, syry a mäso sú tiež čisté a kvalitné.

Olivový olej, ktorý sa tu vyrobí je určený len pre domáci trh a nikde sa nevyváža. Nežijú tu žiadne nebezpečné hady ani chrobáky.

Aj vám napadlo – raj na zemi?

Myslí si to aj naša kolegyňa Veronika, ktorá tento čarovný ostrov takisto navštívila a opísala vo svojom blogu.

 

TYPICKÁ SARDÍNSKA BARBAGIA

 

Na východe ostrova je krásna príroda, veľa národných parkov.

Oblasť Barbagia je typická sardínska. Je tu veľmi rozšírený chov oviec. Sú tu usadlosti – salaše, kde pastieri ovce chovajú a aj vyrábajú rôzne výrobky – syry, med, klobásy, víno...

 Pre zaujímavosť – na Sardínii žije asi 1,5 mil. obyvateľov a je tu približne 4,5 mil. oviec. Koľko oviec na obyvateľa teda prislúcha si už zrátajte sami wink

 

Domčeky so slamenou strechou (viď obrázok nižšie) sú k dispozícii dovolenkárom na prenájom. V nich si môžete vyskúšať netradičnú dovolenku na "sparťanský" spôsob. Za domčekmi je malý bazén, v ktorom sa možno vykúpať.

Domčeky sú postavené v horách, kde je absolútny pokoj, žiadne obchody, preplnené promenády, proste len príroda. Takže, ten, kto si chce oddýchnuť od civilizácie, má na to v Barbagii jedinečnú príležitosť. smiley

 

OSTROVY A OSTROVČEKY

 

Sardínia je obklopená množstvom ostrovčekov. Najznámejšie je asi súostrovie Santa  Maddalena, ktoré leží na severovýchode.

Ostrovy sú opustené a neobývané. Rastie tu celoročná zeleň, je tu množstvo voňavých rastlín a kvetín – napr. tymian, rozmarín.

Podložie mora je žulové a  spolu so slnkom vytvára nádherné farby vody. Pláže tvorí biely piesok a  sú jedny z najkrajších.

 

NA PLÁŽI ROBINSONA CRUSOE

 

Pláže CALA LUNA sa nachádzajú pod pohorím na východe ostrova. Na pobreží je veľa jaskýň, ktoré vytvárajú s plážami a morom nádherné scenérie. Bol tu natáčaný aj Robinson Crusoe. Táto časť krajiny je známa pestovaním a výrobou červeného vína.

 

 

STINTINO – NEDÁ SA NEZAMILOVAŤ

 

Asi najkrajšie plážena severozápade Sardínie v oblasti Stintino. Je tu nádherný snehobiely jemnučký piesok, voda plytká, veľmi teplá a krištáľovo čistá.

Neveríte? Presvedčte sa sami.

Ponuku kompletných zájazdov vám radi vypracujeme aj u nás v cestovnej kancelárii, prípadne si môžete pozrieť niektoré zájazdy aj online.

Ak vám viac vyhovuje dovolenka na vlastnú päsť, letenky, ubytovanie a poistenie nájdete ako samostatné služby na našom portáli. Z bratislavského letiska lieta za prijateľné ceny priama linka spoločnosti Ryanair do Alghera.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

 

Výber aktuálnych akciových leteniek do Alghera:

Špeciálna ponuka

KamOdkiaľCestaSpoločnosťKonečná cena s taxami
AlgheroBratislava[obojsmerná letenka]Ryanair45,- Výber dátumov
AlgheroBudapešť[jednosmerná letenka]Ryanair57,- Výber dátumov
AlgheroBudapešť[obojsmerná letenka]Wizz Air122,- Výber dátumov
Ceny sú konečné, zahŕňajú letenku, taxy a poplatok za vystavenie.
© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.