[ Mirka]

Narodila som sa v znamení Váh a toto znamenie ma úplne vystihuje - zmysel pre poriadok, rodinu a spravodlivosť, túžba po harmónii a samozrejme nerozhodnosť a váhavosť. Voľný čas veľmi rada trávim s mojou úžasnou rodinou na horách, more nás neláka, ale občas je to celkom fajn relax. Chcela by som precestovať celý svet, no zatiaľ sa mi to až tak nedarí, ale verím, že raz to príde... Rada si pozriem nejaký dobrý filmík - skôr thriller alebo drámu, a tiež rada počúvam slovenskú hudbu. Napriek tomu, že potrebujem nasávať ticho, nikdy neodmietnem príležitosť stretnúť sa a zabaviť sa s priateľmi.

Ďalšie články

Najčítanejšie

07.01.2013
Nie je all inclusive ako all inclusive
10532 prečítaní
26.07.2010
Boli ste už na ostrove Brač?
7105 prečítaní
18.10.2010
Za krásami Moskvy
6621 prečítaní
18.07.2014
Sardínia – Karibik Stredomoria - letenky už od 32€/smer
6146 prečítaní
09.11.2010
Cestovanie na jeseň a v zime
5801 prečítaní

Boli ste už na ostrove Brač?

Pridané: 26.07.2010 | Prečítané 7104 x

Váhate kam tento rok na dovolenku? Čo tak vybrať sa do jednej z najkrajších oblastí v Chorvátsku – na ostrov Brač? Brač - 40 km dlhý a 13 km široký - je tretím najväčším, a zároveň aj najvyššie položeným chorvátskym ostrovom.

Zo Splitu sa veľmi ľahko dostanete trajektom do mesta Supetar, ktoré leží na severnom pobreží a je „hlavným mestom“ ostrova. Cesta trvá približne 50 minút a cena spiatočného cestovného lístka je približne 8 €. Cestou sa vám pred očami rozprestiera nádherná scenéria ostrova. Trajekt kotví v novom prístave a hneď za mólom je autobuso zastávka, odkiaľ vás autobusy rozvezú do všetkých miest a osád na Brači. Spomeňme ešte, že letenky do Dubrovnika a Zadaru sú od roku 2019 dostupnejšie aj pre Slovákov, keďže ich začal z Viedne ponúkať aj nízkonákladový Ryanair.

 

Medzi výbežkom pevniny a zátokou Vela Luka je turistické centrum Supetaru. Sú tu krásne pláže, krištáľovo čistá voda a borovicové lesíky. V centre mesta je zasa množstvo obchodov, kaviarní, barov a letných terás, kde vám bude večery spríjemňovať živá hudba.

 

 

 

Na južnom pobreží, pod strmou horou Bolska kruna sa zasa roprestiera osada Bol. Jeho turistickým symbolom je Zlatni rat. Je to 500 m dlhý výbežok, ktorý mení svoj tvar. Vplyvom prílivu a odlivu otáča špic raz na jednu a raz na druhú stranu. Pláž na tomto výbežku je považovaná za najkrajšiu pláž v celom Chorvátsku. Na svoje si tu prídu aj surfisti.

 

 

 

Nádherným miestom na ostrove je aj náhorná planina Vidova Gora, odkiaľ možete kiaľ z výšky 780m pozorovať výbežok Zlatni rat a tiež ostrov Hvar, ktorý leží neďaleko ostrova Brač.

 

 

 

 

Ostrov Brač sa môže pochváliť aj svojimi návštevníkmi – zavítali sem rôzne známe osobnosti, ako napr. rakúsky cisár František Jozef I., ktorý prenocoval v dedinke Bol vo Ville Giardino v apríli 1875, žil a tvoril tu aj slovenský spisovateľ Martin Kukučín, ktorý tu napísal slávny Dom v stráni.

 

 

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.