[ Mirka]

Narodila som sa v znamení Váh a toto znamenie ma úplne vystihuje - zmysel pre poriadok, rodinu a spravodlivosť, túžba po harmónii a samozrejme nerozhodnosť a váhavosť. Voľný čas veľmi rada trávim s mojou úžasnou rodinou na horách, more nás neláka, ale občas je to celkom fajn relax. Chcela by som precestovať celý svet, no zatiaľ sa mi to až tak nedarí, ale verím, že raz to príde... Rada si pozriem nejaký dobrý filmík - skôr thriller alebo drámu, a tiež rada počúvam slovenskú hudbu. Napriek tomu, že potrebujem nasávať ticho, nikdy neodmietnem príležitosť stretnúť sa a zabaviť sa s priateľmi.

Ďalšie články

Najčítanejšie

07.01.2013
Nie je all inclusive ako all inclusive
10508 prečítaní
26.07.2010
Boli ste už na ostrove Brač?
7072 prečítaní
18.10.2010
Za krásami Moskvy
6596 prečítaní
18.07.2014
Sardínia – Karibik Stredomoria - letenky už od 32€/smer
6079 prečítaní
09.11.2010
Cestovanie na jeseň a v zime
5780 prečítaní

Nie je all inclusive ako all inclusive

Pridané: 07.01.2013 | Prečítané 10507 x

S končiacim starým rokom a začiatkom nového cestovné kancelárie prichádzajú na trh s novými ponukami zájazdov pre ďalšiu sezónu. Je ich naozaj veľa a sú viac ako pestré.

Neodmysliteľnou súčasťou letnej dovolenky sa stal aj program all inclusive. Mnohým ľuďom nie je ale jasné, čo tieto služby poskytujú. Samozrejme záleží od hotela čo sem zahrnie a ako tieto služby nazve. Každým rokom sa objavuje viac a viac ponúk s touto možnosťou stravovania. Aj hotely v takých krajinách, ako napríklad Bulharsko, kde sa doteraz bežne ponúkali len raňajky alebo len ubytovanie bez stravy začali ponúkať tento typ stravovania.

Pozor, nie je all inclusive ako all inclusive. Nemyslím len rozdiel all inclusive v závislosti od krajiny. Pretože all inclusive v Bulharsku, Taliansku alebo Chorvátsku nikdy nedosiahne veľkosť, pestrosť, kvalitu a honosnosť all inclusivu napr. v Turecku alebo v Egypte. Rozsah a kvalita all inclusive závisí tiež od kategórie, triedy a ceny hotela, v ktorom ste ubytovaní.

All inclusive platí v čase od 10.00 hod. do 23.00 hod., samozrejme hotely si tento čas stanovujú sami. Niektoré hotely dokonca poskytujú dokonca 24-hodinový all inclusive.

Podstata all inclusive spočíva v tom, že všetko máte v cene – čiže máte plnú penziu -

raňajky formou bufetu alebo švédskych stolov. U oboch ide o samoobslužný systém. Na raňajky máte výber studenú, ale aj teplú kuchyňu /slané a sladké pečivo, syr, salám, šunka, maslo džem, med jogurty, cornfleks, z teplej kuchyne sú nejaké párky, vajíčka, omelety príp. palacinky a pod. Samozrejme nechýba káva, čaj, mlieko, tiež nejaké nealkoholické nápoje. Bufetové stoly bývajú jednoduchšie, je menší výber.

obedy a večere sú podávané tiež formou bufetových alebo švédskych stolov. Vybrať si môžete z rôznych druhov jedál – rôzne mäsá, zelenina, ryby, cestoviny, šaláty. Samozrejme nechýba dezert a to hneď tiež niekoľko druhov a ovocie. Večere bývajú vždy bohatšie.

Do programu all inclusive patrí aj zvyčajne neobmedzená konzumácia nealkoholických a alkoholických nápojov. Alko aj nealko nápoje sú samozrejme miestnej výroby a konzumácia býva časovo obmedzená. V drahších a luxusnejších hoteloch sa podávajú alkoholické aj nealkoholické nápoje svetových značiek.

Nápoje sa zvyčajne nalievajú do plastových pohárov, hlavne z bezpečnostných dôvodov.

Neodmysliteľne k all inclusive patrí aj popoludňajšia káva, zákusok, nejaký snack, pizza či zmrzlina. Samozrejme závisí od kategórie hotela, ale každý hotel má svoj presný popis all inclusive programu, s ktorým vás delegát vždy oboznámi.

Každý hotelier chce niečím novým zaujať, tak sa snažia do programu all inclusive zahrnúť aj niečo navyše. Tým nám vzniká tzv. ultra all inclusive. Možu to byť napríklad skoré a neskoré raňajky, fľaša vína na izbe, už skôr spomínaný dovozové alko a nealko nápoje, polnočné občerstvenie, osušky a slnečníky na pláži aj pri bazéne, detský miniklub a taktiež rôzne športové aktivity, prípadne sauna a fitness. Minimálne 1x za pobyt môžete navštíviť „a la carte“  reštauráciu.

Niektoré ďalšie hotely, ale hlavne hotely v krajinách, kde nie je stravovanie all inclusive zvyčajné, sa začínajú prispôsobovať tomuto trendu, ale tento program je tu omnoho jednoduchší. Samozrejme plná penzia tu je zahrnutá, ale napr. podávanie nápojov je časovo obmedzené, podávajú sa len v určitých hodinách alebo sa nápoje podávajú len pri jedle. Môžete sa stretnúť aj s tým, že sa nepodáva tvrdý alkohol, podáva sa len víno a pivo. Ide o tzv. all inclusive light alebo all inclusive family.

Dúfam, že aspoň v skratke sa mi podarilo popísať služby, a pri výbere vašej dovolenky vám to pomôže.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.