[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Wizzair znižuje počet liniek z Česka

Pridané: 18.01.2013 | Prečítané 1908 x

Skončil Bourgas a Barcelona. Najväčší stredoeurópsky nízkonákladový prepravca začne v letnom letovom poriadku výrazne obmedzovať lety z českých letísk, z Prahy a Brna.

Z Prahy už vyškrtol štyri destinácie a z Brna jednu. Z Prahy prestane lietať do Barcelony, Madridu, Eindhovenu a Bourgasu. Brna zrušili linku do Ríma. Dôvod zrušenia? Slabý dopyt a silná konkurencia. I keď z Brna do Ríma nikto iný nelietal.

Taktiež obmedzí lety do Londýna s preletom raz za deň namiesto dvoch. Prepravca sa k zrušeniu liniek nevyjadril, ale jeho podiel v Českej republike na leteckej doprave klesá. Firma to vysvetľuje vysokými poplatkami na pražskom letisku.

Maďarský prepravca bude naďalej operovať lety do dvoch štátov, do Veľkej Británie a Talianska. Jasi maďarského prepravcu veľmi dobre pamätám, do Bratislavy nasadil stroj a chcel začať operovať viacero destinácií. Prvá lastovička bola linka Bratislavy - Rím, ale z dôvodu konkurencie Ryanair, nakoniec zrušil všetky svoje plány.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.