[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Pravá tvár svetoznámych letísk

Pridané: 30.11.2011 | Prečítané 2590 x

Tisícky cestujúcich denne prejdú ich bránami, strávia tam niekoľko hodín, nakupujú suveníry a lacné oblečenie. Jednoducho letiská.

Niektoré z nich však časom stratili svoju noblesu a stali sa z nich neatraktívne budovy. Medzi najmenej atraktívne letiská sveta určite patrí letisko J. F. Kennedyho v New Yorku. Často je označované ako nevkusné, nefunkčné, plné nezmyselných chodieb a príletové haly vraj pôsobia ako špinavé a polorozpadnuté trosky.

Ďalšie  neslávne „prvenstvo“ si získalo letisko Charlesa de Gaulle v Paríži, ktoré by sa dalo prirovnať k zabalzamovanému mauzóleu.

Ani moskovské letisko Šeremetyevo nedýcha eleganciou akoby sa mohli mnohí domnievať. Realita v podobe socialistickej architektúry nie je veľmi vábna.

No nie všetky letiská na nás „dýchajú“ starobou, špinou a zanedbanosťou, letisko Lynden Pindling na Bahamách má naozaj čo ponúknuť svojim návštevníkom. Medzi jeho hlavné klady patria najmä odvetrávacie šachty, či zelené konštrukcie, ktoré vám visia priamo nad hlavou a sú realitou tohto prímorského letiska.

Na texaskom letisku El Paso si zase môžete vychutnať medené strechy so zeleným nádychom, či antické budovy.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informá

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.