[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Poznáte skutočné riziká lietania?

Pridané: 24.01.2012 | Prečítané 2770 x

Podľa štatistík sa lietanie radí medzi najbezpečnejšie spôsoby prepravy, avšak cestujúci, ktorí pravidelne využívajú služby leteckých spoločností sú vystavení i závažným zdravotným rizikám.

Nebezpečenstvá majú rôzne formy, či už je to vznik rakoviny, strata sluchu a zraku, alebo duševné poruchy. S týmito šokujúcimi informáciami nedávno prišiel portál LiveScience.com.


Prvotné negatívum v sebe ukrýva na prvý pohľad nevinné kozmické žiarenie, pričom platí neslávne pravidlo, čím je let dlhší a zároveň polohovo bližší k Severnému pólu, tým je dávka žiarenia silnejšia. Môžu za to energetické častice z vesmíru tzv. protóny.

Najväčšie riziko nesú letušky a stevardi, pri nich bol zistený vyšší výskyt rakoviny v porovnaní s bežným obyvateľstvom. Vedecké štúdie spred štyroch rokov, odhalili nepriaznivý vplyv lietania, ktorý sa prejavuje v podobe porúch nálady, spánku čo môže viesť k ochoreniu srdca i samotnej rakovine.

Dlhé hodiny strávené na palube stroja neprospievajú vašim ušiam, najhoršie sú na tom cestujúci, v porovnaní s letuškami ,ktoré sa nachádzajú v prednej časti lietadla, kde je sila decibelov podstatne nižšia. Nekonečné sedenie vám zase môže spôsobiť krvné zrazeniny a nízka vlhkosť vzduchu zase prechladnutie. 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.