[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Nocovanie na letiskách - nežiadajte žiaden luxus

Pridané: 20.12.2011 | Prečítané 2525 x

Ak si chcete kvalitne pospať a ráno sa zobudiť bez kruhov pod očami, jednoznačne sa vyhnite letiskám v Manile a v Paríži.

Vyplýva to z informácii, ktoré priniesol internetový portál www.sleepingairports.net zaoberajúci sa hodnotením letísk na základe dvoch kritérií, a to miera bezpečnosti a komfort nocovania v letiskových halách.

Prvú desiatku obsadili väčšinou európske terminály, letisko Manila sa umiestnilo na prvej priečke vďaka slabej bezpečnosti, dlhým radám a zlému stavu prvého terminálu letiska.

„Skvostom medzi víťazmi“ by sa dalo označiť letisko Beauvais-Tillé, ktoré na noc zatvárajú a cestujúci musia často prenocovať v telefónnych búdkach. Na ďalších troch miestach sa umiestnil islandský Reykjavík, talianske Bergamo a ukrajinský Kyjev. Na deviatej priečke malo opäť zastúpenie francúzske letisko Charles de Gaulle.

Ak dobrodruhov, ktorí si slastne vychutnávajú nekultúrne letiskové haly, ani tento pesimistický článok neodradil, tak aspoň vniesol trochu svetla do reality svetoznámych letísk.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.