[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Niektoré aerolinky prežívajú zlaté časy...

Pridané: 28.02.2013 | Prečítané 1790 x

Ale iba nízkonákladovky. Zatiaľ, čo väčšie množstvo leteckých spoločností hlási stratu alebo hospodársky prepad, dve najväčšie nízkonákladovky Európy, Easyjet a Ryanair sa tešia vysokému zisku.

Ryanair, najväčší nízkonákladový prepravca oznámil zlepšenie výsledkov, a taktiež i zvýšenie odhadu celoročného zisku. V poslednom kvartáli minulého roku firma zvýšila svoj zisk z pôvodných 14,9 mil. EUR na 18,1 mil. EUR. Za celý finančný rok 2012, ktorý končí v Ryanairi na konci marca, firma očakáva zisk v hodnote 540 mil. eur, čo je o 20 mil. eur viac, ako firma očakávala.

O nič horšie na tom nie je ani konkurenčný easyJet, ktorý zvýšil odhady hospodárenia za uplynulý rok. Tržby easyJetu totiž stúpli o viac ako deväť percent.

Obom prepravcom sa darí predávať hlavne drahšie letenky. Pekným príkladom je Ryanair, ktorý zvýšil počet prepravených cestujúcich o tri percentá, no tržby mu išli hore až o pätnásť percent. Obaja dopravcovia robia radosť hlavne svojim akcionárom, keďže akcie Ryanairu stúpli na hodnote o 42% a akcie easyJetu sa zdvojnásobili. 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.