[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Emirates nestačí obrovská A380-tka

Pridané: 16.01.2013 | Prečítané 1828 x

Chcú trojposchodového obra oblohy. Tí z vás, ktorí často lietajú na dlhších trasách cez Atlantik, prípadne do Ázie, poznajú veľmi dobre, aké dlhé je nastupovanie do veľkých lietadiel.

Máme na mysli lietadlá typu Boeing 747 alebo Airbus A380, ktorý je schopný „zhltnúť“ v rámci všetkých tried (prvá, biznis a ekonomická trieda) až 525 cestujúcich.

A teraz si predstavte, aké by to bolo, ak by do jedného superjamba malo nastupovať v rámci všetkých tried až 800 cestujúcich. Vravíte si, že je to nemožné? Omyl. Arabská letecká spoločnosť Emirates so sídlom v Dubaji sa takouto myšlienkou už začala pohrávať. Do budúcna chce totiž vyvinúť trojposchodové super jambo.

Emirates, ktorý je najväčším operátorom dvojposchodových A380-tok na svete, uzavrel nedávno partnerstvo s austrálskou spoločnosťou Qantas. V praxi to znamená, že by mohla metropola Dubaj vystriedať pri letoch do/z Austrálie mesto Singapur, ktorý je tradičnou stopkou na dotankovanie a kontrolu lietadla.

Ako ďalej poznamenal výkonný viceprezident riadenia a operácií Emirates pán Adel Al Redha, spoločnosť by veľmi rada dostala na palubu každého lietadla ďalších 283 cestujúcich. Podľa jeho vyjadrenia je jasné, že požiadaviek na zvýšenie kapacity lietadiel bude iba pribúdať už len vďaka existujúcim obmedzeniam kapacít letísk a stále väčšej leteckej zápche.

Ako ďalej podotkol, dostať na medzinárodnom letisku slot je vždy náročné, a preto je jedno z možných riešení veľké trojposchodové lietadlo. To je ale beh na niekoľko desaťročí.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.