[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Čierny obchod na palube

Pridané: 20.10.2011 | Prečítané 1542 x

To, že Číňania sú od vekov známi svojou vynaliezavosťou už nikoho zrejme neprekvapí. Ale fakt, že v tejto kauze je "navlečená" aj Nemecká centrálna banka, spoločnosť Lufthansa so svojimi letuškami a nespočetné množstvo Číňanov, je rozhodne priveľké sústo.

"Čierny obchod“ na palube lietadla náhodne zistil jeden z colníkov, keď sa mu batožina istej letušky zdala priťažká. Aké bolo jeho prekvapenie, keď po otvorení našiel v kufríku mince. Konkrétne to boli mince, ktoré letušky prepravovali "načierno" z Nemecka do Číny.

Ide o vyradené 1- a 2-eurové mince, ktoré boli pre nadmernú opotrebovanosť vyradené z obehu. Nemecká spolková banka dala mince likvidovať tak, že sa oddeľovala stredná časť od vonkajšej obruče a získaný materiál predávala ako odpad. Páchatelia organizovanej skupiny tak tony zdanlivo zničených minci pašovali do Číny a tam ich nechali nanovo poskladať.

Spomínaná organizovaná skupina následne spolupracovala s letuškami nemeckých leteckých spoločností, ktoré "nové" mince priviezli späť do Nemeckej centrálnej banky.

Podľa zákona im musela banka mince vymeniť. Z Číiny sa tak doviezlo 29 ton mincí, ktoré sa v obehu nikdy nemali objaviť. V kauze je podozrivá Nemecká centrálna banka, letušky Lufthansy a ďalších X ľudí. Celková škoda sa odhaduje na vyše 20 miliónov eur.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.