[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Bizarnosti na palube :)

Pridané: 21.09.2011 | Prečítané 1736 x

Nie je tajomstvom, že na palube lietadla sa môžu prihodiť aj tie najnepredstaviteľnejšie veci. V odbornom fachu sa im s obľubou hovorí „palubné excesy“.

Jeden z posledných palubných trapasov sa udial v Spojených štátoch amerických. Podpísaná je pod ním jedna nízkonákladová letecká spoločnosť. O čo vlastne išlo? O príliš vysokého muža. So svojou, viac než  2-metrovou postavou, ktorý poriadne skomplikoval letuškám i ostatným pasažierom cestu.

 

 

Jeho nohy totiž vyčnievali do uličky, a tak sa letušky nízkonákladovej spoločnosti Horizon Air s touto  „nevyriešiteľnou“ situáciou vyrovnali svojsky. Pasažier musel opustiť palubu.

 

 

Niet sa čo čudovať, že podal sťažnosť Zväzu na ochranu spotrebiteľov. Ten zareagoval veľmi originálnym spôsobom odškodnenia. Na tú istú trasu, teda z Oregana do Kalifornie, mu darovali letenku a „hlboko“ sa vysokému mladíkovi ospravedlnili. Možno boli zastrašení jeho výškou surprise. Len by ma zaujímalo, ako sa s jeho „hendikepom“ vyrovnajú iné letušky a iní cestujúci....

 

 

Podobné situácie však nie sú až tak výnimočné, o čom svedčí aj príhoda, kedy si iný, príliš vysoký muž musel 2,5 hodinový let z Chicaga na Floridu vraj odstáť. Zmienky o odškodnení cestujúceho však zverejnené nie sú. Incident sa mal odohrať v decembri 2010 a má ho vraj na svedomí letecká spoločnosť Spirit Airlines.

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.