[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Aj Easyjet vám už ponúkne na výber sedadlo

Pridané: 18.01.2013 | Prečítané 2178 x

Samozrejme za poplatok. Cestujúci, ktorí lietajú klasickými leteckými spoločnosťami sa asi teraz čudujú o čom píšem, ale tí cestujúci, čo často lietajú nízkonákladovými prepravcami, vedia veľmi dobre o čom je reč.

Kúpite si letenku, vytlačíte si palubný lístok a v lietadle si sadnete tam, kde je voľné miesto. Teda v prípade, pokiaľ si nezaplatím miesto v lietadle. Klasické letecké spoločnosti tento problém zatiaľ nemajú, na vytlačenom palubnom lístku vždy nejaké sedadlo máte a pokiaľ si ho vytlačím cez web, tak si môžem vybrať sedadlo zdarma.

Nízkonákladovky to riešia po svojom a pokiaľ vám dajú na výber sedadlo, tak si ho zaplatíte. A nie je to nijaká lacná záležitosť. Koncom novembra sa k takýmto spoločnostiam už zaradil i prepravca Easyjet. Pokiaľ si vyberiete sedadlo vpredu, prípadne pri núdzových východoch, priplatíte si navyše v prepočte cca 10 €. Tí z vás, ktorí dajú prednosť väčšiemu priestoru pre nohy si navyše priplatia o cca 15 €.

Až doteraz si lepšie sedadlo mohli dopriať cestujúci, ktorí si priplatili za rýchlejší nástup do lietadla alebo držitelia vernostných kariet. Teraz bude naďalej platiť, že prednostného nástupu do lietadla budú môcť využiť okrem cestujúcich, ktorí si priplatili za konkrétne miesto, iba cestujúci s letenkami Flexi fare a držitelia kariet Easyjet plus.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.