[ Eva]

Som aká som, značkový originál, ktorý je zaručene len jeden :) Milujem svoju rodinu, dve krásne krstniatka a svojho priateľa. Mám rada chvíle, ktoré trávime všetci spolu na chalupe, kde vypneme z celotýždňového pracovného tempa. Zbieram rôzne a zaujímavé recepty a už teraz sa teším, až budem mať vlastnú kuchyňu, že budem variť a vypekať :-) Do mojej dovolenkovej batožiny patrí určite kniha a krém s vysokým faktorom. Patrím k ľudom, ktorí sú zástancami skôr aktívnej dovolenky, než obyčajného a nudného prehadzovania sa na ležadle, ale návštevy historických pamiatok tiež nie sú mojou šálkou kávy. Ale aj tu je výnimka potvrdzujúca pravidlo, a tou je EGYPT, ktorého pyramídy sú pre mňa veľkým lákadlom.

Ďalšie články

Najčítanejšie

30.04.2012
Novoobjavený ostrov kontrastov VIR
14501 prečítaní
10.07.2012
Ostrov Pag - najneobyčajnejší ostrov Jadranu
5956 prečítaní
28.06.2013
Malta - dovolenka s prívlastkom exclusive
4136 prečítaní
15.06.2012
Mesto ZADAR „Malý Rím Chorvátska“
4106 prečítaní
11.10.2012
VODICE alias chorvátske SANT TROPEZ
3792 prečítaní

Romantika v Podgore

Pridané: 17.08.2012 | Prečítané 2961 x

Pokojnú a romantickú dovolenku v tejto časti Chorvátska som zažila v roku 2009 s mojím priateľom. Dovolenku nikdy nevyberáme podľa recenzií z internetu, ani podľa odporúčaní známych.

Vsádzame na intuíciu, ak sa nám zapáči fotka v katalógu na prvý pohľad, ideme do toho. Klop klop klop na drevo, zatiaľ sa nám nestalo, že by sme sa vo výbere sekli smiley a sklamali.

Konkrétne sme bývali v tromi hviezdičkami označenom hoteli SIRENA, ktorý sa nachádza v západnej časti Podgory, pri pohorí Biokovo a len niekoľko metrov od nádhernej pláže, od ktorej ho delí len pobrežná promenáda. V tom roku, kedy sme ho navštívili bol tento trojposchodový hotel zrekonštruovaný a dýchal novotou na každom kroku.

Spĺňa v podstate všetko, čo o ňom píšu cestovné kancelárie vo svojich letných „pútačoch“ - katalógoch.

Zaplatenú sme mali polpenziu a jedlá sme si vyberali zo švédskych stolov a výber bol vždy veľmi bohatý aj na ovocie a sladké bodky za večerou – dezerty smiley.

Na izbe nám upratovačka usilovne upratovala každý deň a výmena uterákov bola samozrejmosťou každý druhý deň. Stalo sa nám, že sme chceli dotyčnej osobe nechať malú pozornosť vo forme pár kún a keď sme sa vrátili na izbu, nedotknuté kuny nás tam čakali.

Aj bez vlastného dopravného prostriedku nebol problém každý deň ležať na inej pláži. Miestami sa nám dokonca zdalo že nie sme v "obyčajnom" Chorvátsku, ale v niektorej z exotickejších kútov sveta, vďaka skalám týčiacim sa z morskej hladiny.

Ako je známe, more v Chorvátsku je priezračné a tyrkysovo modré. Inak tomu nie je ani na Podgore.

Aj keď patri Podgora k tým pokojnejším dovolenkovým destináciam, ani tu líšky nedávajú dobrú noc so západom slnka. Mesto žije do skorých ranných hodín, za čo vďačí veľkému množstvu pubov a pár diskotékam, menších či väčších kaviarničiek a kaviarní tiahnucich sa pozdĺž pobrežia.

Určite sa nájdu ľudia, ktorí v tomto hoteli boli a spokojní neboli. Vždy sa takí nájdu, ale nemať tento rok iné plány, určite by sme sa na toto miesto vrátili. Veľmi rada spomínam na túto dovolenku v Chorvátsku a iba vrelo odporúčam...

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.