[ Eva]

Som aká som, značkový originál, ktorý je zaručene len jeden :) Milujem svoju rodinu, dve krásne krstniatka a svojho priateľa. Mám rada chvíle, ktoré trávime všetci spolu na chalupe, kde vypneme z celotýždňového pracovného tempa. Zbieram rôzne a zaujímavé recepty a už teraz sa teším, až budem mať vlastnú kuchyňu, že budem variť a vypekať :-) Do mojej dovolenkovej batožiny patrí určite kniha a krém s vysokým faktorom. Patrím k ľudom, ktorí sú zástancami skôr aktívnej dovolenky, než obyčajného a nudného prehadzovania sa na ležadle, ale návštevy historických pamiatok tiež nie sú mojou šálkou kávy. Ale aj tu je výnimka potvrdzujúca pravidlo, a tou je EGYPT, ktorého pyramídy sú pre mňa veľkým lákadlom.

Ďalšie články

Najčítanejšie

30.04.2012
Novoobjavený ostrov kontrastov VIR
14785 prečítaní
10.07.2012
Ostrov Pag - najneobyčajnejší ostrov Jadranu
6129 prečítaní
15.06.2012
Mesto ZADAR „Malý Rím Chorvátska“
4279 prečítaní
28.06.2013
Malta - dovolenka s prívlastkom exclusive
4211 prečítaní
11.10.2012
VODICE alias chorvátske SANT TROPEZ
3953 prečítaní

Chorvátske mesto Vrsar

Pridané: 06.05.2013 | Prečítané 2485 x

Na pobreží Chorvátska je nespočetne veľa krásnych miest a je veľmi veľa pokladov Istrijského polostrova, ako napríklad všetkým dobre známa Pula, Poreč, Umag, Rovinj. Ale čo taký menej známy Vrsar?

V tomto článku sa budem práve venovať tomuto mestečku Vrsar s mimoriadne krásnou polohou.

Vrsar jednoznačne patrí k perlám západného pobrežia Istrie. Pôvodne to bývala rybárska dedinka. Až postupom času sa táto dedinka zmenila z rybárskej na dnešné kultivované turistické mesto s pokojnou atmosférou.

Nachádza sa medzi mestami Rovinj a Poreč.

Jeho historické jadro a staré mesto sa nachádzajú na kopci nad morom, kým moderná turistická časť leží na pobreží, plážach a jachtovom prístave. Z troch vrsarských vyhliadok sa naskytuje úchvatný výhľad na prekrásne súostrovie pozostávajúce z 18-tich neobývaných ostrovčekov ponorených do modrého Jadranu.

Pláže vo Vrsare sú rozmanité a veľmi sa od seba líšia. Od štrkových pláži pre rodiny s deťmi až po skalnaté naturistické pláže, vrátane jednej z najväčších v Európe - Koversada, vďaka ktorej si Vrsar získal svetovú slávu a túto lokalitu obľubujú nudisti a naturisti z celej Európy. Kúsok od neho sa začína i Limský fjord, ktorý je veľmi podobný tomu nórskemu fjordu, ibaže s teplým morom a prevažne stále slnečným počasím.

Kuriozitou o ktorej sa možno nevedelo je, že toto mesto navštevoval a 2 roky tu aj žil svetoznámy Giacomo Casanova.

Ubytovanie tu nie je problém nájsť, je tu niekoľko hotelov, apartmánových domov a stačí si len vybrať smiley.

Vrsar ponúka veľký výber z množstva gastronomických špecialít, kvalitného vínka a príjemného posedenia v kaviarňach okolo ktorých šumí more.

Pre aktívnych dovolenkárov je tu veľmi zaujímavý adrenalínový park, ktorý by počas dovolenky v Chorvátsku vo Vrsare nemali určite obísť.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.