[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7758 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7062 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6718 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6410 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6221 prečítaní

Najkrajšie ostrovy Európy

Pridané: 28.08.2012 | Prečítané 5613 x

Letné dovolenky sa pomaly blížia k svojmu koncu, ale určite sa nájdu aj cestovatelia, ktorí stále hľadajú zaujímavé miesta, ktoré možno ponúkne len máloktorá cestovná kancelária.

Pre tých je tu tip na spoznanie najkrajších ostrovov Európy. Sú to ostrov Gozo, Procida, Graciosa, Amrum alebo Princove ostrovy.

Gozo – asi každý návštevník Malty podnikne aj jednodňový výlet na Gozo. Ostrov je raj pre milovníkov prírody, pre potápačov a surfistov, na svoje si tu prídu tiež tí, čo majú radi turistiku, lezenie po skalách a horské bicyklovanie. Nad hlavným mestom Rabatom sa týči mohutná citadela, ktorú určite neprehliadnete. Ochutnajte tunajšiu špecialitu „ftiru“ –je to chlebová placka s paradajkami, tuniakom, zeleninou a gozským syrom smiley

Procida – tento malý ostrovček sa nachádza vedľa ostrovov Capri a Ischia, v Neapolskom zálive v Tyrhénskom mori. Na ostrove rastú palmy, oleandre, sú tu voňavé pomarančovníkové a citrónovníkové háje. V miestnej kaviarničke si vychutnajte citrónový likér- limoncelle a užite si krásne pieskové pláže a západ slnka pri mori.

Graciosa – je to jeden z malých Kanárskych ostrovov. Krajina podobná púšti, pláže so žltým pieskom a krištáľovo čistou vodou. Prírodu si môžete užívať výletmi na lodiach, turistickými cestami alebo cyklotúrami a večer sa miestne bary  postarajú o typickú španielsku atmosféru.

Amrum – ostrov v Severnom mori. I tu vás čaká teplý piesok, modrá obloha a škrekot čajok. 12 km dlhá pláž sa zdá nekonečná, nachádza sa na západnej strane nemeckého Amrumu. V dedinkách Norddorf, Nebel a Wittdunsa v domčekoch so strechami z trstiny nachádzajú útulné reštaurácie, obchodíky, a tiež požičovne bicyklov a čajovne. Takže tu sa tiež určite nudiť nedá.

Princove ostrovy – sú ostrovy Marmarskom mori pri Istanbule. Na ostrov sa autom nedostane, už pri trajekte čakajú koče. Kone vás prepravia cez píniové lesy. Mnoho bohatých Istanbulčanov má v hlavnom meste ostrova Buyukada prázdninové vily, tunajšie pláže sú naozaj veľmi lákavé. Na vrchole kopca leží starý Kláštor sv. Juraja. Celý ostrov vonia kvetmi a morom.

Vybrali ste si ? Verím, že áno, pretože cestovanie a spoznávanie je úžasné... wink

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.