[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7792 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7074 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6728 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6417 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6228 prečítaní

Poďme na Maltu

Pridané: 20.07.2011 | Prečítané 5369 x

Ostrov Malta sa radí medzi najkrajšie miesta na svete. Ja osobne som túto krajinu ešte nenavštívila, ale jazykový pobyt v tejto krajine, by sa mi určite zišiel absolvovať, možno aj viackrát do roka.

Malta má cca 400-tisíc obyvateľov, hlavným mestom je mesto La Valletta. Ostrovný štát Malta leží v Stredozemnom  mori na juhu od Sicílie. Skladá sa z troch osídlených ostrovov – Malta, Gozo a Comino. Tieto ostrovy sú nízke vápencové plošiny s najvyšším vrcholom Rabat týčiacim sa do výšky 253 m.

 

 

Podnebie je tu stredomorské s horúcim suchým letom a miernymi vlhkými zimami. Hlavným odvetvím národného hospodárstva a zdrojom príjmu je stavba lodí, ktorá zamestnáva veľkú časť obyvateľstva. Dôležité je tiež poľnohospodárstvo, ktoré v dostatočnej miere obstaráva potravu pre obyvateľstvo. Pestuje sa tu pšenica, zemiaky, hrozno a južné ovocie. Chová sa tu bravčový a hovädzí dobytok, hydina a kozy.

 

 

Malta je úplne sebestačná čo sa týka poľnohospodárskych produktov, preto sa takmer nič nedováža ani nevyváža. Vyvážajú sa len ručné výrobky a suveníry. Veľmi dôležitý sa stal v posledných rokoch turistický ruch, ktorý je zdrojom finančných príjmov. Nezávislým štátom sa Malta stala v roku 1964 a členstvo v Európskej únii má od roku 2004.

 

 

Hlavným používaným jazykom na Malte je malština a angličtina. Množstvo agentúr ponúka jazykové pobyty, takže sa tu stretnete s mladými ľudmi z celého sveta.

 

 

Malta patrí k štátom, kde sa jazdí na ľavej strane cesty.

 

 

Nachádza sa tu jedno medzinárodné letisko známe ako letisko Luqa. Národnou leteckou spoločnosťou je Air Malta. Malta je tiež bohatá na historické pamiatky, tri z nich sa nachádzajú v zozname UNESCO. Ostrov môžeme nazvať aj slnečným rajom v stredomorí. Je to ideálne miesto pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť a zároveň sa zdokonaliť v cudzom jazyku.

 

 

Toto leto sa sem ešte nechystám, ale možno som niekoho inšpirovala a  dovolenka na Malte bude patriť aspoň na pár dní niekomu z vás.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.