[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7805 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7079 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6733 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6419 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6232 prečítaní

Do sveta za prácou a poznaním

Pridané: 26.07.2010 | Prečítané 4043 x

Jedna z najlepších možností, ako sa zdokonaliť v cudzom jazyku je vycestovať priamo do krajiny, v ktorej sa týmto jazykom hovorí. My sme navštívili USA, konkrétne Boise (Idaho), kde sme sa zdokonaľovali v angličtine.

Naša cesta za zdokonalením sa v komunikácií v anglickom jazyku a troška aj za prácou viedla do USA do Boise (Idaho). Pracovný pobyt trval štyri mesiace, všetko bolo zabezpečené cez agentúru Student Agency.

 

Dlhý let sa nám začal predlžovať hneď na začiatku. Z Prahy do Londýna sme prišli v úplnom poriadku, bez meškania. Let z Londýna do L.A. mal meškanie 6 hodín z dôvodu poruchy lietadla, a preto sme ďalší let z L.A. do Boise (Idaho) nestíhali. Na letisku v L.A. sme bez problémov dostali náhradný let, ale ten bol až o deň neskôr. Letecká spoločnosť sa o nás postarala, zabezpečili ubytovanie v hoteli aj s výbornou večerou.

 

 

Ráno sme odlietali do Boise s jedným prestupom v Salt Lake City. Pristáli sme v Boise, oddýchnuté a v dobrej nálade, a tu si nás vyzdvihol náš zamestnávateľ. Zaviezol nás do dedinky Stanley, kde sme bývali a pracovali. Bývali sme v klasickom nízkopodlažnom domčeku s výhľadom na krásnu krajinu. Do partie nám o pár dní pribudla študentka z Turecka.

 

Dedinka Stanley je malá horská westernová osada, kde cez leto žije asi 100 ľudí (väčšinou turisti ) a v zime iba domorodci, ale aj tak sa nám tam veľmi páčilo. Dedinka je položená hlboko v horách, nikoho by ani nenapadlo, že tam môže niekto bývať. Je to country osada pripomínajúca filmy o divokom západe. Pracovať sme začali až o pár dní po príchode, tak sme stihli spoznať okolie, pozrieť si prírodu, a teda užiť si aj prázdniny. Ale aj popri práci sme si skoro každý deň našli čas, aby sme vybehli von, keď nám to dovolilo počasie. Ľudia sú tu veľmi milí, tu naozaj každý nosí na tvári ten pravý „americký úsmev“ laugh.

 

Štyri mesiace práce, zábavy, zážitkov ubehli veľmi rýchlo, ale bolo nám skvele. Ten, kto chce leto a prázdniny zažiť trošku inak, má chuť cestovať, spoznávať ľudí a krajiny, toto je jedna z možností, ako s tým začať.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.