[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Nakupovanie na letiskách je veľmi drahé

Pridané: 03.09.2010 | Prečítané 2024 x

Už sa vám stalo, že ste chceli z výletu alebo dovolenky priniesť svojim blízkym pekný darček a zabudli ste na to? Poslednou záchranou môže byť kúpa darčeku na letisku.

Určite mnohým z vás teraz napadlo, že nie som normálny a „vysoliť“ kopec peňazí za darček na letisku je pekná hlúposť. Omyl. Svetlo sveta uzreli prieskumy, ktorých výsledky tvrdia, že v obchodoch na letiskách nakúpite až o 6% lacnejšie, ako v obchodoch, ktoré sa nachádzajú v centrách miest veľkých metropol. Pýtate sa, kde je tovar na letisku lacnejší ako v meste? Prieskum popisuje, že najlacnejší tovar spomedzi najfrekventovanejších letísk, nájdeme na letiskách v Ríme, Frankfurte a v Berlíne. Prieskum ďalej odhalil, že niektoré položky sa môžu líšiť i o desiatky eur.

 

 

Ďalej z prieskumu vyplýva, že najlacnejšie cigarety, alkohol a parfémy nájdete na londýnskych letiskách Heathrow a Gatwick. Elektroniku majú však spomedzi ostatných letísk výrazne drahšiu.

 

 

Do prieskumu bolo zaradených desať najrušnejších letísk Európy, ktoré sa nachádzajú v Nemecku, Španielsku, Taliansku, Veľkej Británii a vo Francúzku. Ročne prejde bránami týchto letísk v priemere až 383 miliónov pasažierov, čo predstavuje až 80% podiel prepravy cestujúcich v Európe. Takže, hor sa na nákupy.

 

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.