[ Ľuboš]

Som typ človeka, ktorý berie prácu ako zábavu. Ak sa dá, tak pri nej v prvom rade relaxujem. Mám veľmi rád samotu a pokoj. Milujem prírodu a pokiaľ mi to práca dovoľuje, trávim čas na vidieku. Neznášam klamstvo povedané priamo do očí a nekompetentnosť niektorých ľudí. Z krajín, ktoré som doteraz navštívil sa mi najviac páčilo Chorvátsko a mojím cestovateľským snom je Austrália.

Airbus je na nohách. Získal objednávku za 12,05 mld. eur

Pridané: 04.04.2011 | Prečítané 1752 x

Tak takúto objednávku lietadiel od jedného prepravcu si svet nepamätá. Európsky výrobca lietadiel, spoločnosť Airbus získal najväčšiu objednávku od jediného leteckého prepravcu.

Je ním indický prepravca IndiGo Airlines. Hodnota kontraktu je 12,05 mld. eur. Predmetom kontraktu je dodanie 180 ks lietadiel Airbus A320, z toho 150 ks bude modernizovaná verzia A320neo s novými motormi. Práve spomínaný prepravca bude prvý, ktorý dostane spomínanú vynovenú verziu, ktorá spotrebuje o 15% menej paliva, bude ekologickejšia a jej motory budú tichšie.

 

Lietadlo by malo byť uvedené na trh v roku 2016. Nesmieme zabudnúť podotknúť, že model A320 je najpredávanejším strojom spoločnosti. Jeho hlavným konkurentom je americký Boeing 737.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.