[ Zuzana]

Ako akčný Lev som vo svojich 19-tich rokoch opustila svoj rodný kraj Bardejov a vybrala sa do Izraela, kde som následne strávila viac ako 2 roky svojho mladučkého života. Neuveriteľne to zmenilo môj pohľad na svet. Po návrate do bežného slovenského života mi to opäť nedalo a moje kroky viedli do Londýna, kde som strávila ďalšie 4 roky. Toto nevyspytateľné, internacionálne mesto plné možností mi dovolilo cestovať a spoznávať rôzne kúty sveta. Som nesmierne vďačná, že mi bolo dopriate zažiť to, čo som zažila.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.12.2014
Náročné Vianoce? Uleťte na Kubu
33088 prečítaní
12.04.2012
Amsterdam – predĺžený víkend
5395 prečítaní
13.05.2013
Eurotrip časť 1.- Taliansko, Francúzsko
4971 prečítaní
12.03.2012
Dubaj - miesto s prívlastkom luxusu
4933 prečítaní
16.01.2012
Potulky Izraelom
4018 prečítaní

Amsterdam – predĺžený víkend

Pridané: 12.04.2012 | Prečítané 5394 x

Tak na predĺžený víkend do tohto mesta som sa veľmi tešila. Bola krásna jar, počasie ako vyšité na takýto výlet. Tak ako všade v Holandsku, ani tu nemáte problém sa dohovoriť po anglicky, čo je po mojich predchádzajúcich skúsenostiach z Francúzka, Španielska, či Talianska, veľmi príjemné. Ďalšou pozitívnou správou je, že letenky do Amsterdamu sú čoraz lacnejšie a prístupnejšie.

Priznám sa vám, že o Amsterdame sa mi píše veľmi ťažko, lebo viem, že nedokážem popísať všetko, čo toto mesto skrýva. Niekoho zaujme kvôli prekrásnym uličkám, iných to láka do múzeí, niektorí sa tešia na nákupy, ďalší na povestné coffeeshops alebo na amsterdamskú štvrť Red Light District.

Vidieť dievčatá vo výkladoch, ktoré ponúkajú samé seba, bolo zaujímavé. Ak som ich chcela odfotiť, tak zaťahovali závesy. Nedala sa vynechať ani návšteva Sex Museum – dobré inšpirácie do života smiley

V centre mesta sa nachádza niekoľko vodných kanálov, ktoré sú oblúkovité a rozčleňujú ho na viacero ostrovčekov. Všade je vidieť zaparkované loďky, prípadne houseboaty. Naozaj príjemný pohľad. Myslím, že by som si celkom vedela predstaviť život na houseboate!

Čo je mi na Amsterdame a celkovo na Holandsku najviac sympatické sú všadeprítomné bicykle. Tento spôsob dopravy tu využívajú študenti, pracujúci na rôznych pozíciách – nie je výnimkou, že vidíte na bicykli „kravaťáka“, ale tiež aj mamičky s deťmi, ktoré si ich vozia vo vozíkoch vzadu alebo vpredu.

Ak chcete vidieť veľa z toho, čo Amsterdam v sebe skrýva a máte málo času alebo sa bojíte o svoje nohy, nasadnite pri vlakovej stanici na okružnú jazdu loďou po kanáloch. Trvá hodinu a uvidíte viac, ako by ste boli schopní za jeden deň prejsť.

Milovníci impresionistického umenia a hlavne "Vincenta" si prídu na svoje v trojposchodovej budove Van Gogh Museum. Uvidíte tu nielen to najznámejšie, ale aj mnoho menej známych a predsa krásnych a zaujímavých obrazov nielen od Gogha.

Alternatív, ako stráviť krásny deň v Amsterdame je veľmi veľa. Môžete si zájsť do obrovskej zoologickej záhrady Artis Zoo, kde sa nachádza aj morské akvárium alebo si poleňošiť vo Vondelpark-u. Prípadne počkajte, kým sa Amsterdam večer rozsvieti...

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.