[ Zuzana]

Ako akčný Lev som vo svojich 19-tich rokoch opustila svoj rodný kraj Bardejov a vybrala sa do Izraela, kde som následne strávila viac ako 2 roky svojho mladučkého života. Neuveriteľne to zmenilo môj pohľad na svet. Po návrate do bežného slovenského života mi to opäť nedalo a moje kroky viedli do Londýna, kde som strávila ďalšie 4 roky. Toto nevyspytateľné, internacionálne mesto plné možností mi dovolilo cestovať a spoznávať rôzne kúty sveta. Som nesmierne vďačná, že mi bolo dopriate zažiť to, čo som zažila.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.12.2014
Náročné Vianoce? Uleťte na Kubu
33128 prečítaní
12.04.2012
Amsterdam – predĺžený víkend
5412 prečítaní
13.05.2013
Eurotrip časť 1.- Taliansko, Francúzsko
4985 prečítaní
12.03.2012
Dubaj - miesto s prívlastkom luxusu
4947 prečítaní
16.01.2012
Potulky Izraelom
4035 prečítaní

Dubaj - miesto s prívlastkom luxusu

Pridané: 12.03.2012 | Prečítané 4946 x

Písal sa rok 2007 a pozvanie do Dubaja prišlo pre mňa akurát vhod. Nie je nič lepšie, ako spoznať pravý Dubaj priamo cez lokálnych ľudí. Bol koniec októbra, u nás snežilo. 

Po pristátí som mrkla na teplomer, ktorý ukazoval 33 stupňov. Pred sebou som mala 2 týždne plné slnka.

Najvyššia budova na svete, najrozsiahlejšie letisko na svete, druhá najväčšia mešita na svete, najväčšie nákupné stredisko na svete, zábavný park 2x väčší ako Disney World. Dnešný Dubaj je synonymom bohatstva, luxusu a prepychu, jednoducho toho NAJ.

Čo sa obyvateľstva týka, žije tu neskutočne veľa prisťahovalcov najmä z Indie, Pakistanu a Filipín. Pracujú väčšinou ako stavební robotníci, vodiči taxíkov a nákladných áut alebo ako pomocné sily v stovkách hotelov a reštaurácií.

Ani neviem, ako a ocitla som sa na pravej dubajskej svadbe. Bolo mi divné, že idú len ženy. Neskôr som pochopila, že svadba sa tam delí na 2 časti. Ženy oslavujú separátne od mužov. V obrovskej, honosne vyzdobenej miestnosti bolo asi 300 žien v čiernych habitoch a ja - blondína smiley Na stole plno dobrôt a ani kvapka alkoholu. Vlastne alkohol sa v bežných obchodoch ani nedal kúpiť. Ženy sa zabávali, tancovali, jedli. Všetky zostali zahalené.

Domorodkyne sa vyžívajú v luxuse. Hoci na pohľad sú od hlavy až po päty zahalené v čiernej abáji, pod ňou majú častokrát oblečené šaty od najznámejších a najdrahších svetových návrhárov. Fascinovali ma ich pomaľované ruky henou. Nedalo mi a pred odchodom domov som si ich aj ja dala ozdobiť. Keď ma videla babka, po príchode domov, zľakla sa, že mám psoriázu surprise

Dubaj bol len pred niekoľkými rokmi, pred objavením „čierneho zlata“- ropy, neznámym rybárskym prístavom. Zmeny, ktoré nastali po tomto období sú neopísateľné, je to dôkaz toho, že ropa robí zázraky. Z pôvodných chudobných obyvateľov sa odrazu stali veľkí boháči.

Je až neuveriteľné, že medzi Židmi a Arabmi je neustály nepokoj a pritom sú si takí podobní, či už povahou alebo kultúrou. Dúfam, že to raz skončí...

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.