[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5769 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5186 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4449 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4238 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4223 prečítaní

Výstava cestovného ruchu – ITF Slovakiatour 2012

Pridané: 21.02.2012 | Prečítané 2282 x

V dňoch 18.-22.1.2012 sa konal už 18. ročník výstavy cestovného ruchu v Inchebe - ITF Slovakiatour. Ide o prestížnu výstavu dovolenkových destinácií, slovenských či zahraničných cestovných kancelárií, domácich regiónov a  krajov ako aj o výstavu gastronomických zariadení spojená s ochutnávkou rôznych produktov.

Pre stánky cestovného ruchu, regiónov, krajov a prevádzkovateľov zájazdov bolo vyhradené jedno horné poschodie a na prízemí sa sústredila gastronómia.

Účasť slovenských cestovných kancelárií bola slabšia ako minulé roky, veľké cestovné kancelárie chýbali, ale aj napriek tomu ponúkajú pri príležitosti výstavy zaujímavé zľavy. Cestovné kancelárie mali vopred pripravené katalógy a propagačné materiály, ktoré po celý deň dopĺňali.

Spomedzi cestovných kancelárií zúčastnených na výstave ma najviac zaujal stánok CK ETI v egyptskom štýle so sfingou. Najviac priestoru zaberal asi stánok Azur Reizen, ktorý tvoril dominantný dojem pri vstupe do časti pre cestovné kancelárie. Nad ním sa týčil veľký bilbord Janky Hospodárovej s ťavou, ktorá je aj tvárou Azuru pre túto sezónu aj v ich katalógu a na internetových stránkach.

Každoročne a čoraz s väčším dôrazom na detaily sa na výstave objavujú stánky regiónov Slovenska, Čiech aj Poľska. Zastúpenie tu mali všetky kraje Slovenska, takisto aj Slovenská asociácia pre cestovný ruch SACR s ponukou produktu Slovensko ako komplexný balík služieb. Návštevou nás poctil aj orol skalný z Bojnickej ZOO so svojim ošetrovateľom v dobovom výstroji.

Spolu s veľtrhom ITF Slovakiatur sa konal aj veľtrh gastronómie Danubius Gastro. Prezentoval ucelenú ponuku pre oblasti gastronómie a hotelierstva od profesionálneho prístrojového vybavenia, cez nábytok, potraviny až po reklamu. Pokiaľ ktokoľvek zakladá reštauráciu a rád by získal tipy na rôzne možnosti zariadenia, mohol ich nájsť hneď niekoľko práve tu. Cez automatické stroje, pece, spotrebiče, ale aj klasické nástroje ako varešky a panvice. To, čo je však hádam najzaujímavejšie pre polovicu návštevníkov, je ochutnávka rôznych vín a nápojov. Výborná bola ochutnávka tatranského čaju, vína slovenskej výroby, ale aj zo zahraničia, ďalej ochutnávky syrov, nátierok a ďalších špecialít sú zas ďalšou príjemnou stránkou návštevy.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.