[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5762 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5171 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4441 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4233 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4217 prečítaní

Lyžovačka aj oddych na pláži v jeden deň

Pridané: 26.02.2013 | Prečítané 1903 x

Pred dvoma týždňami ma priateľ prekvapil a ako darček k narodeninám mi kúpil lyžovačku v najlepšom slovenskom stredisku v Jasnej na Liptove. Ubytovanie zabezpečil v  krásnom apartmáne v Demänovskej doline.

Zbalili sme lyže, prilby a nielen to. Vedela som, že aquapark Tatralandia rekonštruovali a zväčšovali, a preto sme si pre istotu zbalili aj plavky, keby bolo zlé počasie a nedalo sa ísť na hory.

A tak sa aj stalo. Teda nie, že by bola zlá lyžovačka, či počasie, práveže naopak. Bolo slniečko, svahy výborne upravené, ľudí primerane veľa. Túto sezónu je prepojený Chopok sever s južnou stranou, preto sa stredisko zväčšilo, a tiež pribudli aj nové lanovky. Tretí deň však býva na lyžiach kritický, a preto sme sa rozhodli pre oddych v bazénoch a saunách – navštívili sme vynovenú Tatralandiu a vymenili zimu za tropický raj smiley. Ďaleko sme nemuseli cestovať, je to len pár kilometrov z Jasnej.

Čakala nás tam príjemná teplota, vyhriate ležadlá pod palmami, morská voda a exotické osviežujúce drinky priamo z vodného baru. Nový komplex Tropical Paradise sa slávnostne otvoril 11. januára 2013. Nové atrakcie sú prístupné 365 dní v roku.  Atmosféru dotvára stroskotaná loď na skalnom útese, či vodný svet štyroch bazénov s termálnou, čírou a tiež morskou vodou. V jednom špeciálnom bazéne môžete odhaliť podmorské tajomstvá a poklady šnorchlovaním. Cez priehľadné sklo ste súčasťou pravého koralového útesu s morskými sasankami a pestrofarebnými rybičkami, ktoré si žijú svoj vlastný život v morskom akváriu so šiestimi kubíkmi vody. Vodná terapia v nových bazénoch Tropical Paradise poskytuje dokonalé uvoľnenie. Ležadlá, trysky a masáže sú súčasťou každého bazéna. Slaná voda navyše prospieva k zvýšeniu imunity buniek slizníc a pomáha pri chronických ťažkostiach. Jej slanosť dosahuje úroveň Slovákmi veľmi obľúbeného Jadranu. Navyše sa môžete aj krásne opáliť. Celú plochu raja totiž prekrýva strešný plášť, cez ktorý preniká slnečné žiarenie.

A kto by už ,,nezvládol,, jazdu autom zo svahu smerom k bazénom smiley, tak medzi Jasnou a Tatralandiou premáva bezplatný ski-aqua bus. smiley

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.