[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5765 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5178 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4443 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4234 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4220 prečítaní

Prepojenie Chopku sever a juh už túto zimu!

Pridané: 18.10.2012 | Prečítané 2632 x

Čas letných dovoleniek pomaličky utíchol, počasie nám už tiež naznačuje príchod jesene a určite sa už veľa z nás teší na príchod prvého snehu, aby sme mohli vyraziť na biele hory a vychutnať si jazdu na upravených zjazdovkách.

Tento rok sa teším ešte viac, pretože naše najväčšie slovenské stredisko – Jasná Nízke Tatry – bude ešte väčšie. Pracuje sa totiž na prepojení Chopku sever a Chopku juh.

Dlhoročné čakanie na lanovky, spájajúce obe strany Chopka, sa končí. Kabínková lanovka Funitel, ktorá vás na Chopok vyvezie zo severnej strany, patrí k najmodernejším technológiám svojho druhu na svete a umožňuje prevádzku aj pri sile vetra až do 120 km/h. Táto lanovka s 22-mi kabínami prepraví 2480 osôb za hodinu, z údolnej stanice vo výške 1349 m.n.m. až na vrchol Chopku vo výške 2004 m.n.m. Výstavba začala v júni minulého roku a spustiť by sa mala už v decembri 2012. Kapacity jednej kabíny bude 24 osôb.

Na vrchole bude tzv. ROTUNDA– stanica, kde sa bude presadať, resp. sa tu budú spájať dve lanovky – FUNITEL a GONDOLA. Lanovka GONDOLA bude postavená na južnej strane Chopku. V rotunde je plánovaná v budúcnosti moderná panoramatická reštaurácia so slnečnou strešnou terasou, odkiaľ bude za priaznivého počasia nádherný výhľad na Vysoké Tatry.

Po dokončení a spustení všetkých nových lanoviek prepravná kapacita strediska dosiahne 30 000 osôb/hod., t.j. jednoznačne najviac na Slovensku. Lyžovačka v Jasnej tak už v najbližšiu zimu dostane nový rozmer. A ja sa na to už veľmi preveľmi teším!

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.