[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5756 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5165 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4439 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4230 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4216 prečítaní

Marocké kráľovstvo dostupné už aj pre Slovákov

Pridané: 21.05.2012 | Prečítané 3032 x

Marocké kráľovstvo ležiace v severozápadnom cípe Afriky sa v priebehu posledných rokov stáva čím ďalej tým viac obľúbenejšou destináciou dovolenkárov, dobrodruhov, ale i bežných výletníkov.

Maroko je arabská krajina s bohatou históriou, vyspelou kultúrou a početnými prírodnými krásami. Nádherná staroveká a stredoveké mestá ako Ait Benhaddou, Essaouira, Marrákeš alebo Fés nadchnú každého milovníka Orientu.

Marocké pobrežie na západe bičujú obrovské vlny Atlantického oceánu, na severe Stredozemné more. Pobrežné oblasti ponúkajú typickú stredomorskú subtropickú klímu, zatiaľ čo vo vnútrozemí narazíte na veľké teplotné rozdiely. Pohorie Atlas a Rif sa vypínajú do tisícmetrových výšok, v piesočnej púšti zažijete spaľujúce horúčavy. Sahara zaberá veľkú časť východu Maroka. Južné oblasti sa nachádzajú takmer v tropickom podnebnom pásme. Nádherná príroda a príjemné počasie na vás ale čaká v celej krajine.

Návšteva Maroka predstavuje jednu z ciest, ako poznať  kúzlo Orientu. Na Slovenskom trhu cestovného ruchu sa momentálne Maroko ponúka vo viacerých cestovných kanceláriách: Satur, Firo, Bubo, Hydrtour, Kartago, Azur Reizen. V ponuke sú pobyty, a topoznávacie aj pobytové pri mori. Najznámejšie destinácie v rámci pobytových zájazdov sú Agadir a Saidia a v rámci poznávacích zájazdov si turisti môžu pozrieť krásy miest Cassablanca, Fes, Marrakech či Taroudant.

Tipy na cestu:

1.      Cesta lietadlom je asi najrýchlejšia a aj najlacnejšia. Do marockých destinácií ako je Marakéš, Agadir, Casablanca, Fés a ďalšie lietajú pravidelne lietadlá hlavne Bruselu, Milána a Viedne. Do týchto miest sa dostanete aj z Bratislavy, Brna, prípadne z Prahy. Celá spiatočná letenka Viedeň - Marakéš sa pohybuje v sume okolo 500 eur.

2.      Kupujte si miestne jedlá, a to čo jedia miestni, pretože to je najlacnejšie. Výhodné je kupovať najmä chlebové posúchy, olivy alebo miestne pomaranče. Výhodne môžete kúpiť aj koberce.

3.      Miesta, ktoré sa v Maroku oplatí vidieť: Fés, Rabat, Marrakeš, Casablanca, vodopády Cascades D'Ouzoud, kaňon Dádes, kaňon Todra, Merzouga, a tu Sahara, Volubilis.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.