[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5765 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5178 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4443 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4234 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4221 prečítaní

Infocesta - Kréta

Pridané: 10.07.2012 | Prečítané 2830 x

Moja tohtoročná infocesta  spolu so 16-člennou posádkou predajcov z rôznych agentúr a samozrejme kolegyňami z CK Firo Tour viedla na 2 grécke ostrovy. Prvý z nich – Rodos – som predstavila už v predchádzajúcom mesiaci. Druhým ostrovom, ktorý sme mali možnosť navštíviť bola Kréta.

Najväčší grécky ostrov a piaty najväčší ostrov Stredozemného mora sa mi zapáčil už na prvý pohľad z lietadla. Kréta je hornatá, pobrežie je členité s krásnymi pieskovými plážami a priezračnou vodou. Na Kréte sme strávili iba 3 dni, čo je strašne máličko na spoznanie celého ostrova.

V podstate sme prešli len časť severného pobrežia, mestá Agia Pelagia, Adelianos Kampos, Malia, Rethymno, Analipsi, Stalida a dve mestá na južnej Kréte – Ierapetra a Mikrigialos. Mňa osobne oslovilo mesto Malia, kde sme strávili 2 noci v hoteli High Beach 4*.

Mesto Malia je rušné, živé, plné barov, diskoték, obchodov, je tam doslova obchod na obchode a klub na klube smiley Samozrejme je to mesto hlavne pre mladších dovolenkárov, vyhľadávajúcich rušný nočný život.

Turistom, ktorí majú naopak radi pokojné prostredie, krásnu scenériu, kvalitný hotel a služby, určite odporúčam hotel Blue Bay 4* v mestečku Agia Pelagia. Hotel sa nachádza na útese priamo nad maličkou, ale nádhernou plážou. Má priestranné izby a kvalitnú stravu.

Ako predajcovia zájazdov by sme mali absolvovať aj niektorý z ponúkaných výletov, ktoré si majú klienti možnosť zakúpiť počas ich pobytu. Našej skupinke zabezpečili poldenný výlet do mesta Rethymno. Je to krásne mesto medzi Heraklionom a Chaniou s typickými gréckymi uličkami a reštauráciami.

Za návštevu určite stojí aj ostrov na samom severozápadnom pobreží – Gramvoussa, kde je nádherná tyrkysová lagúna.

Ak si za svoju dovolenkovú destináciu v tomto roku zvolíte Krétu, určite neoľutujete.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.