[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5756 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5165 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4439 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4230 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4216 prečítaní

Zelenomodrý Zakyntos

Pridané: 02.08.2013 | Prečítané 2771 x

Moja ďalšia služobná cesta smerovala do Grécka, konkrétne na dva krásne ostrovy Iónskeho mora – Zakynthos a Korfu. Ako prvý ostrov sme navštívili Zakynthos a prešli sme ho v rámci našej infocesty takmer celý.

Ostrov má približne 410 km2 a autom sa dá prejsť za 1 deň, po veľmi kvalitných cestách je to asi 120 km okolo ostrova. Zakynthos ma ohúril už hneď pri prílete, už z výšky bolo vidieť ako je celý zelený a  tá nádherná tyrkysová voda pútala už z lietadla.

Zakynthos je najznámejší svojou plážou Navajo, na ktorej sa na nachádza vrak stroskotanej pašeráckej lode z roku 1980 , ktorá uviazla na tejto krásnej tyrkysovej pláži. Na pláž Navajo sa dá dostať dvoma spôsobmi, buď po mori loďkami alebo sa dá prísť autom na vyhliadku na útes nad plážou. Je tu vytvorená malinká plošinka, z ktorej sa dajú nafotiť úžasné zábery priamo vraku lode.  

Veľmi pekný výlet je aj plavba k modrým jaskyniam. Plavíte sa necelú hodinku popri skalných útesoch na menších loďkách a kapitán vás zavezie priamo aj do niektorej z jaskýň.

Ostrov je známy aj výrobou kvalitného a chutného olivového oleja. Počas nášho spoznávania sme zavítali do jednej fabriky na výrobu tohto zlatého zázraku. Po krátkej prehliadke a výklade od pestovania olivovníkov až po spracovanie zrelých olív v lisovni a následného balenia nám ponúkli na ochutnávku 4 druhy oleja – cesnakový, pomarančový, citrónový a prírodný. Človek by neveril aký chutný môže byť kúsok čerstvého pečiva namáčaného v oleji. Samozrejme som neodišla bez jednej plechovky pomarančového zázraku.

Z miest, ktoré sme navštívili na Zakyntose sa mi najviac páčilo mesto Tsilivi, tvoria ho malebné kľukaté uličky plné príjemných gréckych taverien a kaviarní. O niečo živšie a komerčnejšie  na mňa pôsobilo mesto Laganos, veľmi obľúbené a vyhľadávané stredisko pre mladých. Nachádza sa tu krásna dlhá piesková pláž, mnoho barov, diskoték a reštaurácií.

Zakyntos ma veľmi prekvapil svojou zeleňou, a taktiež krásnymi plážami a úžasne sfarbeným morom. Podľa mňa je to jeden z najkrajších gréckych ostrovov, ktoré som videla. Vrelo odporúčam.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.