[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5768 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5182 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4448 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4237 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4223 prečítaní

Omišská riviéra

Pridané: 28.06.2011 | Prečítané 3744 x

Mojou poslednou dovolenkovou destináciou bol chorvátsky Omiš, turistické stredisko uprostred nádhernej Omišskej riviéry.

Omiš sa nachádza medzi Splitom a Makarskou riviérou. Nie je sice taký moderný ako Baška Voda či Makarská, ale je vyhľadávaný pre piesočno–štrkové pláže, vhodné aj pre rodiny s malými deťmi, čo je v skalnatom Chorvátsku nezvyčajné. Priamo nad mestom sa pýši pohorie Biokovo, ktoré je preťaté riekou Cetuna, ktorá sa vlieva do Jadranského mora práve v Omiši. Cetuna ponúka aj adrenalínové splavovanie, rafting alebo oddychovú plavbu loďou.

 

 

 

Mesto žilo cez deň aj v noci, ľudia sa prechádzali po krásnych úzkých kamenných uličkách s množstvom reštaurácií, kaviarničiek, všade bolo nespočetné množstvo obchodíkov so suvenírmi či dokonca zábavný park s kolotočmi. K tejto pulzujúcej atmosfére si pridajte teplé subtropické podnebie, prijateľné ceny, pohostinných obyvateľov a vyjde vám dovolenka pre našinca ako stvorená. Pláž v Omiši je široká, piesková a ponúka dovolenkárom množstvo vodných atrakcií a plážových športov.

 

 

 

Navštíviť odporúčam aj neďalekú reštauráciu smerom dovnútra pohoria Biokovo – Radmanove Mlinice. Reštaurácia je vychýrená široko-ďaleko a nachádza sa v tesnej blízkosti rieky Cetuna. Centrálnym bodom reštaurácie pod holým nebom je obrovský strom, ktorý vytvára neopísateľnú atmosféru. K tomu vôňa ponúkaných špecialít (akou sú aj mnou ochutnané grilované žabacie stehienka) s čerstvo upečeným domácim chlebom – to všetko dotvára gastronomicko-estetický zážitok pre každého návštevníka.

 

 

Oproti Omišu sa nachádza ostrov Brač, na ktorý denne premávajú výletné lode na bračskú atrakciu – pohyblivú pláž BOL. Ide o štrkovo-kamienkový podlhovastý výbežok do mora, ktorý mení svoj tvar podľa smeru vetra a mora. Je to vyhľadávaná turistická atrakcia s prekrásnym blankytným morom a píniovou promenádou.

 

 

Chorvátsky Omiš je jednoducho destinácia, ktorú sa oplatí navštíviť, veď je tam predsa naše "slovenské more".

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.