[ Mirka]

Narodila som sa v znamení Váh a toto znamenie ma úplne vystihuje - zmysel pre poriadok, rodinu a spravodlivosť, túžba po harmónii a samozrejme nerozhodnosť a váhavosť. Voľný čas veľmi rada trávim s mojou úžasnou rodinou na horách, more nás neláka, ale občas je to celkom fajn relax. Chcela by som precestovať celý svet, no zatiaľ sa mi to až tak nedarí, ale verím, že raz to príde... Rada si pozriem nejaký dobrý filmík - skôr thriller alebo drámu, a tiež rada počúvam slovenskú hudbu. Napriek tomu, že potrebujem nasávať ticho, nikdy neodmietnem príležitosť stretnúť sa a zabaviť sa s priateľmi.

Ďalšie články

Najčítanejšie

07.01.2013
Nie je all inclusive ako all inclusive
10533 prečítaní
26.07.2010
Boli ste už na ostrove Brač?
7106 prečítaní
18.10.2010
Za krásami Moskvy
6622 prečítaní
18.07.2014
Sardínia – Karibik Stredomoria - letenky už od 32€/smer
6147 prečítaní
09.11.2010
Cestovanie na jeseň a v zime
5802 prečítaní

Okružné plavby – 1.časť

Pridané: 17.01.2012 | Prečítané 4544 x

Za posledné roky sa do popredia dostáva veľmi zaujímavý a vo svete veľmi obľúbený druh dovoleniek – okružné plavby.

Ponuka na slovenskom trhu je veľmi pestrá a každý si určite vyberie. Môžete spoznať takmer všetky moria a oceány na našej planéte, popritom navštívite a spoznáte za krátky čas aj rôzne krajiny, ich pamiatky a kultúry. V ponuke sú termíny počas celého roka, teda od januára do decembra.


Keď si neviete predstaviť, ako taká okružná plavba prebieha a čo by ste na lodi celý čas robili, tak mi dovoľte, aby som vás všeobecne a aspoň v krátkosti takou okružnou plavbou previedla.


V dostatočnom čase pred plavbou si skontrolujte cestovné doklady, ktoré by mali byť platné aspoň 6 mesiacov po návrate z okružnej plavby.


Pri balení osobných vecí a oblečenia nezabudnite na pohodlné topánky a samozrejme na spoločenské oblečenie /páni oblek a kravata/, ktoré je potrebné k večeriam. Prípadne aj nejaké večerné šaty na galavečery.


Nalodiť sa môžete približne 4 hodiny pred odchodom lode. Prejdete pasovou a colnou kontrolou. Odovzdáte batožinu lodnému personálu a ten ju odnesie do vašej kajuty. Po tejto kontrole treba predložiť kreditnú kartu alebo vložiť hotovosť do depozitu a na základe čoho, vám odovzdajú palubnú kartu, ktorú používate aj ako kľúč od kajuty, a taktiež na platenie výletov, na platbu prepitného, útratu v baroch, v obchodoch alebo pri zakúpení rôznych služieb.


Na konci plavby vám vystavia účet, ktorý uhradíte buď kreditnou kartou, alebo hotovosťou z depozitu. Prípadný zostatok hotovosti vám bude vrátený.


O programe, podujatiach na palube, dôležitých informáciách, možných výletoch, vylodení alebo nalodení v prístavoch na ďalší deň ste informovaní v palubných novinách, ktoré vám personál prinesie denne do vašej kajuty.
Viac o okružných plavbách v mojom ďalšom blogusmiley.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.