[ Mirka]

Narodila som sa v znamení Váh a toto znamenie ma úplne vystihuje - zmysel pre poriadok, rodinu a spravodlivosť, túžba po harmónii a samozrejme nerozhodnosť a váhavosť. Voľný čas veľmi rada trávim s mojou úžasnou rodinou na horách, more nás neláka, ale občas je to celkom fajn relax. Chcela by som precestovať celý svet, no zatiaľ sa mi to až tak nedarí, ale verím, že raz to príde... Rada si pozriem nejaký dobrý filmík - skôr thriller alebo drámu, a tiež rada počúvam slovenskú hudbu. Napriek tomu, že potrebujem nasávať ticho, nikdy neodmietnem príležitosť stretnúť sa a zabaviť sa s priateľmi.

Ďalšie články

Najčítanejšie

07.01.2013
Nie je all inclusive ako all inclusive
10542 prečítaní
26.07.2010
Boli ste už na ostrove Brač?
7115 prečítaní
18.10.2010
Za krásami Moskvy
6629 prečítaní
18.07.2014
Sardínia – Karibik Stredomoria - letenky už od 32€/smer
6273 prečítaní
09.11.2010
Cestovanie na jeseň a v zime
5806 prečítaní

Last minute vs. first moment

Pridané: 12.08.2011 | Prečítané 2739 x

Počas dovolenkovej sezóny väčšina z nás rozmýšľa, kde tú svoju zaslúženú dovolenku strávi. Mnoho ľudí sa rozhodlo ešte začiatkom roka, keď si zakúpili zájazdy s vysokými „first minute“ zľavami, ktoré boli vo výške aj 30%, prípadne si zakúpili dovolenku so zľavou, kde mohli deti cestovať úplne zdarma.

Ale sú medzi nami ľudia, ktorí si nemôžu plánovať dovolenku na začiatku roka a sú nútení čakať na last minute“ ponuku alebo dokonca na ultra last minute dovolenku s odletom zajtraMnoho ľudí však zámerne čaká na túto ponuku s očakávaním, že kúpia dovolenku „za facku“. Sem-tam sa to niekomu podarí a naozaj kúpi dovolenku výhodne, avšak táto sezóna je asi na takéto ponuky asi najhoršia za posledné roky.

 

 

Ponúk „last minute je žalostne málo. Internet sa síce hemží ponukami, ale po preverení priamo v cestovnej kancelárii zistíte, že zájazdy sú vypredané. Väčšinou nie sú letenky.

 

 

Ak sa vyberiete do cestovnej kancelárie s tým, že chcete odísť na dovolenku o pár dní – smola. Na 7 – 10 dní dopredu je takmer všetko vypredané. Pre 2 osoby, ktorým je úplne jedno kam pocestujú, sa dá čo - to ponúknuť. Ale prídu aj takí "optimisti", ktorí hľadajú dobrú „last minute“ ponuku aj pre 8 ľudí a s mnohými ďalšími podmienkami. Nemožné. A ceny zájazdov? Tie sú vysoké. Aj keď sa nájdu ponuky so 40% - 50% zľavou,  mnohé kapacity sa predávajú len s 5%-10% zľavami.

 

 

Keď som klientov začiatkom roka presviedčala /po skúsenostiach z predchádzajúcich rokov/, aby si letnú dovolenku zakúpili ešte v zime s „first moment“ zľavou, málokto sa dal presvedčiť. Vraj počkajú. A dnes, keď spolu hľadáme nejakú dovolenku /veľakrát aj niekoľko hodín/, dávajú mi za pravdu. Neraz sa stane, že klienti musia odchod na dovolenku kvôli vypredanosti posunúť aj o niekoľko dní.

 

 

Takže milí dovolenkári, dobrá rada do budúcnosti, ďalšiu letnú dovolenku si radšej kúpte už v januári.

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.