[ Mirka]

Rýchla jazda na aute či motorke, cestovanie, šport, voľné chvíle strávené s priateľmi a rodinou a dobrý spánok, to je to, čo mám najradšej. Milujem teplo a dlhé letné večery a hlavne opekačky v prírode. Rada si zájdem na bicykli na túru, zaplávam alebo vytiahnem kolieskové korčule. V zime rada navštevujem fitness, prípadne aerobic. Šport a pohyb ku mne totiž neodmysliteľne patria. Rada si tiež pozriem dobrý film alebo prečítam knihu. Snívam o tom, že raz, až budem veľká a bohatá precestujem celý svet. Tak mi držte palce :)

Ďalšie články

Najčítanejšie

13.08.2010
Ako si správne kúpiť letenky Ryanair cez internet
19673 prečítaní
23.05.2011
Nesebar - klenot Bulharska
6428 prečítaní
18.01.2011
Ostrov bohyne lásky a krásy - Cyprus
6267 prečítaní
08.11.2010
Egypt a jeho ,,faraónova pomsta“
5952 prečítaní
27.09.2010
Ako prežiť pád lietadla?
5919 prečítaní

Kam na Veľkú noc? Predsa na Veľkonočný ostrov!

Pridané: 20.04.2011 | Prečítané 5669 x

Keby niekto hľadal najodľahlejšie miesto na svete, našiel by ho práve tu. Veľkonočný ostrov je ostrov v južnej časti Tichého oceánu patriaci Čile.  Bol objavený na Veľkú noc v apríli v roku 1722 Holanďanom Roggeveenom. Práve podľa týchto sviatkov dostal ostrov i meno.

Je to najvýchodnejší ostrov Polynézie a pozostáva z 20-tich sopečných kužeľov. Najbližšia civilizácia odtiaľto je na Pitcairnových ostrovoch, kam by vám stačilo preplávať len 2000 kilometrov. Ak nerátame pár vyčnievajúcich skál obývaných morským vtáctvom, všade naokolo je samé more.

 

 

 

Ostrov je známy veľkými kamennými ľudskými hlavami ako zvyškami megalitickej kultúry. Na ostrove stoja stovky týchto obrovských sôch zo sopečných vyvrelín. Jedna z verzií tvrdí, že ich stavali na ochranu, aby odradili nepriateľa.

 

 

Hlavná sezóna na ostrove trvá od septembra do apríla, ale navštíviť sa dá samozrejme aj počas celého roka. Najteplejším mesiacom je február, najupršanejší býva máj.

 

 

 

Až do šesťdesiatych rokov sa sem dalo dostať iba loďou, aj to iba dvakrát do roka. Teraz sa sem dostanete lietadlom, ale len s čilskou spoločnosťou LAN. Žiadna iná letecká spoločnosť túto destináciu totiž neponúka. Dostať sa sem dá buď  zo Santiaga de Chile alebo z Tahiti. Let na ostrov je pre cestujúcich malým sviatkom. Lietadlá, ktoré zabezpečujú túto trasu, sú najmodernejšie boeingy a starostlivosť o pasažierov je príkladná. Po medzipristátí totiž lietadlo pokračuje ďalej do Francúzskej Polynézie, na Tahiti.... 

 

 

 

Skutoční cestovatelia tvrdia, že na ostrove treba pobudnúť aspoň pár dní a stráviť čo najviac času prechádzkami. Až vtedy sa dá totiž pocítiť skutočná mágia tohto ostrova. Toľko moja inšpirácia pre náročných, ale aj nenáročných cestovateľov yes

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.