[ Mirka]

Rýchla jazda na aute či motorke, cestovanie, šport, voľné chvíle strávené s priateľmi a rodinou a dobrý spánok, to je to, čo mám najradšej. Milujem teplo a dlhé letné večery a hlavne opekačky v prírode. Rada si zájdem na bicykli na túru, zaplávam alebo vytiahnem kolieskové korčule. V zime rada navštevujem fitness, prípadne aerobic. Šport a pohyb ku mne totiž neodmysliteľne patria. Rada si tiež pozriem dobrý film alebo prečítam knihu. Snívam o tom, že raz, až budem veľká a bohatá precestujem celý svet. Tak mi držte palce :)

Ďalšie články

Najčítanejšie

13.08.2010
Ako si správne kúpiť letenky Ryanair cez internet
19674 prečítaní
23.05.2011
Nesebar - klenot Bulharska
6430 prečítaní
18.01.2011
Ostrov bohyne lásky a krásy - Cyprus
6268 prečítaní
08.11.2010
Egypt a jeho ,,faraónova pomsta“
5952 prečítaní
27.09.2010
Ako prežiť pád lietadla?
5924 prečítaní

Nesebar - klenot Bulharska

Pridané: 23.05.2011 | Prečítané 6429 x

Nesebar je starodávne prístavné, rybárske mestečko v Bulharsku vzdialené asi 32 km severne od Burgasu a len 3 km od Slenečného pobrežia. Leží na malom polostrove, ktorý je spojený s pevninou iba úzkou šijou. Patrí medzi pamiatkovo-chránené územia, ktoré sú zapísané na zozname kultúrnych pamiatok UNESCO.

Starú časť Nesebaru tvoria typické drevené balkánske domčeky, malé obchodíky a kaviarničky zasadené v krivolakých uličkách. Nesebar je svetovo známy svojou pamiatkovou rezerváciou. Staré drevené domy obložené kameňom, skryté kostolíky, reštaurácie a taverny s výhľadom na more a skvelá dovolenková atmosféra očaria každého turistu.

 

 

Vo vyhlásenej mestskej rezervácii Nesebaru nájdete veľa historických monumentov kostolíkov, archeologické múzeumvykopávky z obdobia gréckej a byzantskej nadvlády. Je vyhľadávaným miestom umelcov, hlavne pouličných maliarov a hudobníkov. Romantiku večerných prechádzok a posedení v štýlových kaviarničkách nad morom v Nesebare strieda zábava v niektorom z množstva barov a diskoték, ktoré sú umiestnené mimo ubytovacích kapacít.

 

 

 

Nesebar je vyhľadávaným letoviskom i kvôli svojim výborným reštauráciám, ktoré ponúkajú čerstvé morské pochúťky, a to za veľmi prijateľné ceny. Letovisko sa taktiež môže pochváliť bohatou ponukou športových a zábavných služieb.

 

 

 

V starej časti Nesebaru je niekoľko malých mestských pláží, ale ak chcete nájsť hlavnú pláž musíte sa vybrať do novej časti Nesebaru, kde sa takisto rozvíja turistický ruch s ubytovacími zariadeniami.

 

 

 

 

Nesebar je držiteľom medzinárodného ocenenia Modrá vlajka za čistotu prírodného prostredia. Toto krásne bulharské mestečko  odporúčam navštíviť každému.

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.