[ Gabika]

Cestovanie za nepoznaným nie je mojou veľkou záľubou. Skôr uprednostňujem vyskúšané a overené destinácie, takže radšej stavím na istotu. Keby som si však mala vybrať medzi preplnenými morskými plážami a dovolenkou na Slovensku, určite by vyhralo to druhé. Veď žiadne more sa nevyrovná naším horám. A keď si predstavím okolo seba ľudí, ktorých mám rada, skvelé počasie a super náladu, tak nie je čo riešiť!

Ďalšie články

Najčítanejšie

01.10.2010
Pozor na podmienky zmeny a storna letenky
7354 prečítaní
22.02.2011
Kontrola cestujúcich pri letoch do USA
5746 prečítaní
18.07.2011
Základné informácie pred cestou do Talianska
4870 prečítaní
10.01.2011
Základné práva pasažierov EÚ v leteckej doprave
4196 prečítaní
12.09.2011
Príjemný víkend v Štúrove
3528 prečítaní

Príjemný víkend v Štúrove

Pridané: 12.09.2011 | Prečítané 3527 x

Prázdniny sa skončili, no letné dni sa do poslednej chvíle držia pri moci. A aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli stráviť jeden víkend na termálnom kúpalisku v Štúrove.

Od mojej poslednej návštevy, čo bolo asi pred 12-timi rokmi, sa tu toho dosť zmenilo. Služby aj vybavenie areálu stále napredujú, aj keď vždy by bolo čo modernizovať.

 

Pre tých, ktorí areál kúpaliska v Štúrove nepoznajú, ponúkam pár základných informácií.

 

Na ploche takmer 25 ha sa tu môže naraz rekreovať až 8 000 osôb, ktorým je k dispozícii 7 bazénov. Nám osobne sa najviac páčil, okrem detského bazéna, aj bazén s umelým vlnobitím, pričom náš syn stále opakoval „poďme do toho bazéna, kde je more“.

 

Areál kúpaliska ponúka svojim návštevníkom nasledovné služby: tenisové kurty, minigolf, stolný tenis, plážový volejbal, trampolínu, možnosť prenajatia dráhy na individuálne plávanie, dvojitý tobogan s dĺžkou 58 m, rýchlošmýkačka s dĺžkou 26m. Neďaleké jazero s vodnou plochou 2 ha ponúka možnosť vodného bicyklovania, člnkovania, rybolovu a na ostrove dokonca jazdu na koni. Pre deti je pripravená nafukovacia šmýkačka, detský areál, kolotoč, autodrom aj keď väčšina detí má asi najradšej pobyt vo vode.

 


Občerstviť sa môžete v reštauráciách alebo v množstve bufetov a stánkov, ktoré splnia všetky vaše požiadavky a sú priamo v areáli kúpaliska. Okrem stánkov s jedlami a nápojmi tu nájdete stánky a stoly so spotrebným tovarom, ovocím, zeleninou, tlačou a suvenírmi. Z relaxačných služieb sú k dispozícii masáže, kaderníctvo, pedikúra - manikúra, kozmetický salón, fitnescentrum, bar, solárium, cukráreň.

 

 

Milo nás prekvapil hotel Thermal***, v ktorom sme mali zabezpečené ubytovanie. Izby, strava i príjemná atmosféra hotela nás zaujala natoľko, že pobyt si určite zopakujeme a snáď aj na dlhšiu dobu. Hotel  Thermal*** má celkovo 47 izieb, konferenčné miestnosti, reštauráciu, úschovňu batožín, zariadenú kanceláriu, predajňu suvenírov, detský kútik, vyhliadkovú terasu a zmenáreň.

 


Každá izba je vybavená kúpeľňou a toaletou, telefónom, rádiom, televízorom a minibarom. Stravovanie je zabezpečené v reštaurácii Thermal, ktorá sa nachádza na prízemí hotela. Na druhom poschodí nájdete snack bar, ktorý slúži pre zábavu hostí vo večerných hodinách.

 

 


V hoteli sa myslí aj na tých najmenších. Ubytované deti môžu bezplatne používať detský kútik na prvom poschodí, a taktiež deti do 6 rokov majú ubytovanie i stravu bezplatne. Bezplatné parkovisko sa nachádza pred budovou hotela. Služby stráženého parkoviska za budovou hotela môžete používať za poplatok.

 

 


Počas nášho pobytu sme si po večeri nenechali ujsť prechádzku pešou zónou mestom Štúrovo a zašli sme až k neďalekému brehu Dunaja, odkiaľ je malebný výhľad na maďarskú baziliku Ostrihom. Kto by mal záujem, môže sa na druhý breh Dunaja prejsť peši, urobiť si výlet loďou či jednoducho zájsť tam autom.

 

 

 

Pobyt v Štúrove sa nám skutočne veľmi páčil, aj keď názory ľudí môžu byť rôzne. Nám vyhovoval po každej stránke, takže už nám zostáva len dúfať, že sa tam v blízkej dobe opäť vyberieme a zopakujeme si príjemné chvíle oddychu a sladkého ničnerobenia.

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.