[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7805 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7079 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6733 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6419 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6232 prečítaní

Turecko - dovolenka s nádychom Orientu

Pridané: 11.08.2010 | Prečítané 3801 x

Turecko patrí medzi jednu z najobľúbenejších dovolenkových krajín. Má viac ako 8000 km pobrežia, ktoré obmýva Egejské, Stredozemné, Čierne a Murmarské more. Je to krajina, v ktorej sa spája európska kultúra s orientálnou a vytvára tak most medzi Európou a Áziou. Rozvoj turistického ruchu tu nastal najmä koncom 70-tych rokov.

Pokojné turecké pláže dopĺňajú rýchlorastúce hotely, pričom mnohé vyzerajú ako z rozprávky a takmer okolo každého nájdete nádherne upravené prostredie plné zelene. Okrem dlhých piesočnatých pláží Turecko ponúka mnoho výletov pre milovníkov architektúry a tých, ktorí radi spoznávajú krajinu a jej prírodu. Určite sa treba zmieriť s tým, že vidieť všetky antické pamiatky počas jednej dovolenky je nemožné. 

 

Medzi najznámejšie, najviac predávané a ponúkané letoviská cestovnými kanceláriami patria mestá Side, Alanya, Konakli, Belek, Lara, Okurcalar. Každá cestovná kancelária alebo hotel ponúka obľúbené fakultatívne výlety. Sú to napr. návšteva delfinárií aquaparkov, ktoré sú vhodné najmä pre deti  či tradičný turecký kúpeľ s procedúrou a dokonalou masážou celého tela.

 

Všetkým milovníkom vody a krásnej prírody sa odporúča adrenalínový rafting. Vzrušujúce a dobrodružné sú aj výlety v kolóne niekoľkých džípov lesmi, priesmykmi a údoliami, ktoré sú tiež jednou z možností ako objavovať krásy tureckej prírody. Tí, ktorí radi nakupujú si prídu na svoje pri návšteve originálnych obchodíkov s kobercami, nádherne prepracovanými zlatými šperkami, obľúbeným textilom či kvalitným koženým oblečením.

 

 

Pri návšteve Turecka jednoznačne ochutnajte tunajšiu kuchyňu, ktorá rozmazná váš žalúdok. Turecké národné jedlá sa pripravujú z baraniny, hovädziny a hydiny s množstvom zeleniny. Vaše chuťové poháriky si isto zamilujú aj dezerty s množstvom ovocia, medu a orechov.

 

 

Ak sa teda rozhodnete navštíviť Turecko, vedzte, že tak uvidíte vlastné predstavy v skutočnom svete, ktorý sa neveľmi líši od toho rozprávkového.

 

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.