[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7756 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7058 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6718 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6410 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6221 prečítaní

Španielske ostrovy

Pridané: 19.10.2012 | Prečítané 2812 x

Španielsko patrí medzi krajiny, ktoré som ešte nikdy nenavštívila. Keby som si mohla vybrať, tak by to bol asi niektorý z ostrovov Menorka, Malorka, Ibiza, Tenerife alebo Fuerteventura.

Ostrovy sa vyznačujú prívetivou klímou od mája až do novembra, majú prekrásnu prírodu a priezračné more.

Menorka je druhý najväčší z Baleárskych ostrovov. Turistov tu lákajú úžasné prírodné scenérie, nádherné pláže, a tiež atmosféra starobylých miest. Hlavné mesto Maó sa pýši prírodným prístavom vsadeným do pevniny, za návštevu stojí aj zrúcanina mestečka Son Catlar, obkoleseného 900 m dlhým múrom.

Letoviská s tyrkysovým morom a krásnymi plážami nájdete v menších letoviskách na južnej strane Menorky.

Malorka je miesto kde každoročne trávi dovolenku španielsky kráľ, sídla si tu stavajú tiež svetové celebrity a politici. Je tu výborne vybudovaná infraštruktúra, vysoká úroveň služieb, možnosti výletov, nočný život, krásna príroda a jedny z najkrajších pláží v Stredomorí. V hlavnom meste Palma de Mallorca stojí v blízkosti prístavu gotická katedrála. Na ostrove v letovisku Malaguf sa môžete s deťmi zabaviť v zábavnom parku Marineland s atrakciami s cvičenými delfínmi, tuleňmi či s papagájmi. Nachádza sa tu svetoznáma továreň na výrobu perál v Manacore.

Ibiza – tretí najväčší ostrov Baleár sa vyznačuje hlavne rušným nočným životom plným diskoték, takisto má nádhernú prírodu, more a príjemnú klímu. Dominantou hlavného mesta je stredoveká pevnosť obkolesená mohutnými múrmi.

Tenerife nazvaný tiež ostrov večnej jari je najväčší z Kanárskeho súostrovia. Má rôzne klimatické podmienky, nájdete tu banánovníkové plantáže, ale aj zasnežené hory. Môžete sa túlať v Národnom parku Teide, navštíviť zoologické záhrady Loro Parque a Parque de Drágo, pozrieť si historické múzeum v Tenerife alebo ťavie safari.

Zostala nám ešte Fuerteventura – najdlhší a najrozľahlejší ostrov Kanárskych ostrovov má najkrajšie pláže v Atlantiku. Žije tu množstvo kôz, takže v reštauráciách okrem rybích špecialít ponúkajú aj kozí syr. Ostrov je strediskom vodných športov, najmä windsurfingu, potápania a športového rybolovu. K Fuerteventure patrí aj ostrovček Lobos. Zaujímavosťou sú veterné mlyny Molino de Antiqua a Betancuria, vodný park Baku a ponorka Sub Cat.

 Verím, že takéto miesta na zemi by si zamiloval každý...

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.