[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7795 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7074 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6731 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6417 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6230 prečítaní

Relaxujte v Turci

Pridané: 03.03.2011 | Prečítané 2832 x

Zima je ešte stále v plnej sile a mnohí z nás rozmýšľajú, kam vyraziť a nadýchať sa čerstvého zimného vzduchu. Myslím že dobrou voľbou je navštíviť región Turiec, ktorý ponúka relax pre každého - pre lyžiarov, snowboardistov, bežkárov, ale aj tých, ktorým stačí prechádzka alebo prípadne termálny bazéne a pobyt v saune.

Región nám ponúka tri významné lyžiarske strediská. Sú to:         

1. lyžiarske stredisko Winter Park Martinky na Martinských holiach. Je to najväčšie a najvyššie položené stredisko v Turčianskej kotline a týči sa nad mestom Martin. Stredisko je známe množstvom prírodného snehu, nádhernou prírodou a výhľadom na všetky slovenské hory. Je tu 12 zjazdoviek rôznych náročností, vleky a 6-sedačka, množstvo stravovacích zariadení, možnosť ubytovania, veľa parkovacích miest, požičovne lyží, ski servis a všetky služby potrebné na strávenie príjemných chvíľ.                                                   

2. lyžiarske stredisko Jased - Jasenská dolina. Nachádza sa 12 km juhovýchodne od Martina v nadmorskej výške 540 m.n.m. Toto stredisko je veľmi dobre prístupné udržiavanou cestou. V stredisku je 4-sedačková lanovka a ďalších 6 vlekov, rôznych náročností. Sú tu vybudované 3 bežecké trate v celkovej dĺžke 7 km. Celý areál je osvetlený. Lyžiarska sezóna tu trvá podľa klimatických podmienok od polovice decembra do konca marca.

3. Snowland Valčianska dolina – stredisko sa nachádza v Lúčanskej časti Malej Fatry asi 13 km od mesta Martin. Toto športovo – relaxačné stredisko bolo vybudované ako moderné prímestské stredisko. Snowland má vybudovanú modernú 4-sedačku a 5 lyžiarskych vlekov. Pre priaznivcov korčuľovania je k dispozícii prírodné klzisko. Umelé osvetlenie v stredisku umožňuje návštevníkom večerné lyžovanie a snowboardovanie. V okolí areálu je 12 km bežkárskych tratí. Je tu možnosť ubytovania a stravovania v štýlovej reštaurácii Humno. 

Po dni strávenom na lyžiach odporúčam navštíviť Aquapark v Turčianskych Tepliciach. Prevádzka aquaparku je celoročná vďaka termálnej vode vo vonkajšom bazéne. Návštevníci si môžu vyskúšať tobogány, sedací bazén a mnoho iných atrakcií.

 

Keďže sa zdá, že zima ešte tak skoro neskončí, možno aj ja zatúžim vidieť opäť tento región, ktory ponúka všetko na strávenie zimnej dovolenky alebo predĺženého víkendu. Pripojí sa niekto? wink

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.