[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7795 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7074 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6731 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6417 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6230 prečítaní

Adrenalín v Zlatníckej doline

Pridané: 27.09.2011 | Prečítané 3701 x

Zlatnícka dolina – tak sa nazýva prímestská rekreačno – turistická oblasť, ktorá sa nachádza v úpätí Bielych Karpát, a to len 7 km od mesta Skalica. Počas leta som tu strávila deň voľna s mojimi známymi, ktorí tu dovolenkovali a bola som milo prekvapená, čo všetko toto miesto ponúka a je teda vhodným miestom na využitie rekreačných poukazov.

V tejto oblasti môžete si môžete užiť tú pravú slovenskú dovolenkucyklistiku, turistiku, hubárčenie, prírodné kúpalisko, tenis, volejbal a medzi zaujímavú atrakciu pre deti aj dospelých patrí určite aj Tarzania.

 

Za jeden deň sa toho až tak veľa stihnúť nedá, my sme navštívili Skalický salaš, ktorý denne ponúka čerstvý ovčí syr, žinčicu a výrobky z ovčieho mlieka. Žiaľ prišli sme v nevhodnom čase, kedy sa výrobky ešte len vyrábali, a keďže sme s deťmi chceli stihnúť aj kúpalisko, večer sme sa tam zase nedostali smiley.

 

 

Kúpalisko sa nachádza v peknom prostedí, sú tu tri bazény, šmýkačky pre deti, a tiež rampa na skákanie, kde sa naše deti naozaj vyšantili. Areál kúpaliska ako aj bezény sú udržiavané, čisté a hlavne tu nebola hlava na hlave, takže kto si chce zaplávať, príde si tu na svoje.

 

V rekreačnej oblasti je možnosť ubytovania v súkromných a aj rôznych firemných chatách. Chata Amor je turistická ubytovňa, ktorá ponúka ubytovanie pri rôznych príležitostiach ako sú školenia, firemné akcie, školy v prírode a pod. Nachádza sa tu aj lanový park – TARZANIA, ktorý bol vyvrcholením nášho dňa.

 

 

Park je postavený z rôznych lanových prekážok, ktoré sú zavesené na stromoch alebo na stĺpoch v rôznych výškach nad zemou. Vybudované sú dve rôzne trasy. Nám stačila na prvý raz jedna. Myslím, že to bol príjemný zážitok s patričnou dávkou adrenalínu, a tiež dávkou fyzickej námahy.

 

 

Ak niekto takéto niečo už skúsil v niektorom inom lanovom centre na Slovensku určite vie, o čom hovorím. Po takomto dni určite dobre padne grilovaná špecialita v altánku chaty. Domov sme odchádzali večer príjemne unavení.

 

 

Takže, ak budete mať chuť niekam vyraziť, odporúčam vyskúšať TARZANIU v Zlatníckej doline.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.