[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7779 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7069 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6724 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6415 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6225 prečítaní

San Maríno

Pridané: 26.07.2012 | Prečítané 2248 x

Navštívte tretí najmenší európsky štát San Marino. Nájdete tu vynikajúcu stredomorskú kuchyňu, zaujímavú históriu, a tiež budete obklopení pravým južanským temperamentom. Tento mestský štátik ročne navštívi vyše tri milióny turistov, tak prečo nebyť medzi nimi ?

Môžete sa sem vybrať v rámci predĺženého víkendu alebo si sem odskočte pri potulkách Talianskom. San Maríno má rozlohu len 61 km2, ale aj napriek tomu je tu o zábavu a mnoho pozoruhodných miest postarané.

Nachádza sa tu veľa kostolov, palácov a múzeí. V múzeu najväčších kuriozít sveta sa na vás teší napr. najvyššia žena sveta a mladík, ktorý si dal tetovaním pokryť vyše 90% svojho tela.

Môžete navštíviť múzeum historických zbraní, kde sú vystavené exponáty z rôznych kútov Európy, a tiež zájdite do múzea stredovekého mučenia. Pondelok je v múzeách voľný deň, takže si na prehliadku vyberte iný deň v týždni.

Romantiku zažijete v úzkych uličkách, často obrastených popínavými kríkmi a viničom. V rušných uličkách je veľa obchodíkov, ktoré ponúkajú lákavý tovar -  vynikajúce syry, miestne špeciality a alkohol, skvelé talianske vína, extra panenský olivový olej, výrobky miestnej keramiky a športové dresy. Obchodníci ponúkajú ochutnávky svojich výrobkov zadarmo. Poseďte pri výbornej káve a osviežte sa výbornou zmrzlinou gelatto.

Ubytovať sa v San Maríne nie je žiaden problém. Vyhovujúce ubytovanie nájdete v jednom z 9 castellov v kvalite od jednej do štyroch hviezdičiek. Ideálne sú tzv. affittacamere, sú to domy s izbami na prenájom. Komfortné ubytovanie je Titano, tento útulný hotel je pomenovaný po slávnej hore a nachádza sa priamo v strede mesta. Najvyššie položený bod Monte Titano má iba 750 m.n.m. Tak isto sa volá aj miestne divadlo z polovice 18. storočia.

A dobrý tip na záver: Milovníci výstav si môžu v Palazzo Sums vychutnať prierez amerického maliarstva 20. storočia...

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.