[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7781 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7071 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6725 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6416 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6226 prečítaní

Najčistejšie mestá sveta...

Pridané: 18.01.2013 | Prečítané 2267 x

Vianoce, vianočné trhy a vianočné hodovanie máme za sebou, a tak už počas spomínania na prežité minuloročné dovolenky začíname plánovať cesty, ktoré podnikneme v tomto roku.

Ja by som si rada pár dní určite leňošila aj na slnečnej pláži pri mori, ale viac ma začína lákať cestovanie a spoznávanie miest a iných krajín. Mohla by som začať s najčistejšími mestami sveta smiley.

Sem patria napr. Helsinki. Srdcom mesta je námestie Senaatintori s mohutnou bielou katedrálou. Keď sa zveziete električkou 3T uvidíte väčšinu hlavných atrakcií. Zaťažení na umenie a kultúru si môžu vybrať z vyše 80 múzeí a galérií. Nájdete tu tiež zábavný park s adrenalínovými horskými dráhami, skanzen, ZOO, námornú pevnosť Siomenlinna, ktorá je obľúbeným miestom na prechádzky. Ale presuňme sa troška ďalej do Kanady a to do hlavného mesta.

Ottawa vás milo prekvapí množstvom turistických atrakcií. Raritou je tu kanál Rideau dlhý 202 km, ktorý v lete milujú člnkári a v zime ho využívajú zase korčuliari. Na relax je tu park Gatineau a Vincent Massey Park, v botanickej záhrade sa pokocháte na zbierkach rastlín a kvetov zo všetkých provincií. Okrem budovy parlamentu natrafíte na Kanadské múzeum civilizácie, Národnú galériu, Národné umelecké centrum a ďalšie múzeá. A nákupný ošiaľ zaženiete v centre Sparks Street.

Ak túžite ešte po niečom inom, je tu krásne mesto Honolulu. Do tejto skvelej destinácie na Havaji chodia študenti z celého sveta na kurzy angličtiny, aj to by sa mi asi páčilosmiley. Honolulu má tichomorskú klímu a fascinujúcu prírodu plnú tropickej zelene. Ročne sem zavíta vyše sedem miliónov turistov. Leží tu jediný kráľovský palác na území USA – Palác lolani. Okúzlia vás krásne pláže, morský svet s veľrybami a taktiež môžete podniknúť výlet na vrch vulkanického prachu Diamond Head. Medzi krásne mestá patrí tiež Adelaide – piate najväčšie austrálske mesto alebo mesto Kóbe v Japonsku. Ale o týchto niekedy na budúce ... 

Myslím, že môžeme veselo začať rozmýšľať, do ktorého kúta sveta začneme rezervovať letenky, pretože autom by to bolo veľmi ďaleko smiley.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.