[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7758 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7062 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6719 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6410 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6221 prečítaní

Máme lyže, nemáme sneh...

Pridané: 20.01.2014 | Prečítané 1763 x

Túto sezónu milovníci zimných športov darmo čakajú na pravú zimnú lyžovačku, počasie nám stále nedáva nádej... Ale sezóna v Alpách sa už dávno rozbehla. Zoberte lyže, partnera a deti a užite si radosť na rakúskych zjazdovkách.

 

STUBEN

Je to najmenšia z piatich obcí Albergu, od Bratislavy je vzdialená 667 km a tvorí ju približne 30 domov, v ktorých žije 110 obyvateľov, ktorí sú hrdí na to, že si obec zachovala svoj pôvodný charakter. Narodil sa tu zakladateľ techniky alpského lyžovania Hannes Schneider.

Stuben je pre milovníkov lyžovania absolútnym rajom. Vrch Albona zaručuje sneh až do mája. Lyžiarov sem vyvezú lanovky a tam ich už čaká ďalších tisíc metrov upravených svahov bez porastov. Jedna zo zjazdoviek smeruje k Alpe Rauz, odkiaľ je  prepojenie do ďalších lyžiarskych stredísk.

 

LECH A ZURS

Jedným je aj stredisko LECH, a tiež stredisko ZURS. Tieto strediská sa rozprestierajú nad dedinkami s rovnakým názvom.

Sú v nadmorskej výške od 1450 až 2450 metrov a patria medzi top lyžiarske raje v celých Alpách. Strediská sa hrdia nádhernými zjazdovkami a trasami, úžasnou atmosférou a výbornou gastronómiou. Je tam 145 km ľahkých, 140km stredne ťažkých a 55km ťažkých terénov.

 

MOLLTAL

Ak máte chuť na lyžovanie na ľadovci, je tu MOLLTAL. Molltalský ľadovec má 24 km zjazdoviek. Vyveziete sa štvorsedačkovou lanovkou na vrch Alteck a môžete si užiť tri náročné zjazdy.

 

ALKOGEL

Blízky Alkogel uspokojí náročnejších lyžiarov a jeho vrchol s 35 km upravených širokých zjazdoviek vyhľadávajú snoubordisti a carvingoví lyžiari.      

                                     

HOCHZILLERTAL/KALTENBACH

Medzi často oceňované lyžiarske stredisko za úpravu zjazdoviek, záruku dostatku snehu, za pomer cien a kvalitu služieb patrí HOCHZILLERTAL/KALTENBACH. Tu sa lyžuje až 150 dní v roku. Do výšky 2500 m.n.m. sa dostanete niektorou z 38 moderných kabínkových lanoviek a vlekov. V tomto stredisku myslia aj na malých lyžiarov, pre ktorých organizujú kurzy v areáli pre začiatočníkov.

 

A verím, že toto určite nie je všetko, čo nám blízke Alpy ponúkajú. Ja som tam ešte nikdy nelyžovala, takže tieto hory a svahy určite ešte čakajú aj na mňa. Ak som vás navnadila a zatúžili ste stáť na lyžiach hneď a zaraz :), dobré ponuky na lyžovačky nájdete tu.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.