[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7804 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7079 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6733 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6419 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6232 prečítaní

Leto v Bulharsku

Pridané: 19.10.2011 | Prečítané 3722 x

Bulharsko patrí stále medzi vyhľadávanú destináciu na strávenie letnej dovolenky. Ak chcete stráviť príjemný relax za skvelé peniaze, je to správna voľba pre vás aj celú rodinu.

Bulharsko patrí stále medzi vyhľadávanú destináciu na strávenie letnej dovolenky. Ak chcete stráviť príjemný relax za skvelé peniaze, je to správna voľba pre vás aj celú rodinu.

Bulharsko leží v juhovýchodnej Európe, na Balkánskom polostrove. Čierne more tvorí východnú hranicu krajiny, vyznačuje sa nižším obsahom soli. Čiernomorské pobrežie je dlhé 387 km.

Bulharsko má bohatú históriu siahajúcu do obdobia Rímskej a Byzantskej ríše. Pamiatky z tohoto obdobia sú roztrúsené po celom území krajiny.

Bulharská kuchyňa patrí k najzdravším a najchutnejším v Európe. Medzi najznámejšie patrí svetoznámy šopský šalát so strúhaným slaným ovčím syrom, ryby, bulharské vína, ktoré sa určite oplatí ochutnať.

Najznámejšie letoviská sa nachádzajú v okolí Varny a Burgasu. V okolí Varny sú najznámejšie Albena a Zlaté piesky. V okolí Burgasu sú strediská Slnečné pobrežie, Nesebar, Pomorie, Primorsko, Kiten.

Slnečné pobrežie patrí k najväčším a najobľúbenejším letoviskám. Nachádza sa tu 8 km dlhá piesočnatá pláž s vybudovanými hotelmi rôznych kategórií. Stredisko ponúka množstvo atrakcií, medzi ktorými je aj novovybudovaný aquapark s množstvom tobogánov. Ak navštívite Slnečné pobrežie určite si nenechajte ujsť návštevu Nesebaru. Stará časť Nesebaru sa nachádza na poloostrove s prístavom. Toto staré mesto patrí medzi pamiatky zapísané v zozname kultúrnych pamiatok UNESCO. Typické malebné balkánske domy lemujú uličky s obchodíkmi so suvenírmi a rôznymi krčmičkami. Nesebar je vyhľadávaným miestom umelcov, pouličných maliarov a hudobníkov.

Novovybudovaná cesta vedie pozdĺž mora od Slnečného pobrežia k Nesebaru, môžete využiť vláčik, ktorý tu jazdí, prípadne aj autobusy, ktoré jazdia stále. Toto sú naozaj len stručné informácie, treba zažiť na vlastnej koži. smiley                                                            

Ak plánujete túto krajinu navštíviť počas budúceho leta, odporúčam letecky, vtedy ste v Bulharsku za necelé dve hodinky a už záleží len na výbere konkrétnej destinácie.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.