[ Danka]

Napísať niečo o sebe nie je vždy jednoduché. Som človek ako každý iný. Som energická, tvrdohlavá a spontánna, preto nemám problém zapojiť sa do akcií na poslednú chvíľu. Rada by som, asi ako každý, precestovala celý svet, pretože také zážitky vám nikto nikdy nezoberie. Štyri roky, ktoré som strávila na slnečnom ostrove Cyprus mi priniesol veľa nádherných chvíľ a spôsobil, že som sa zamilovala do slnka a mora. Napriek tomu milujem aj zimu, korčuľovanie, lyžovanie a bláznenie sa v snehu. Najkrajšie je, keď premrznutá prídem k rozohriatemu krbu. Neodmietnem chutnú večeru pri sviečkach s dobrým vínom a príjemnou spoločnosťou. Milujem prírodu, kone, dobré knihy, tanec a turistiku. Nemám rada samotu. Môj cestovateľský sen: Austrália, Nový Zéland a Kanada.

Ďalšie články

Najčítanejšie

26.08.2011
Sever Sardínie trochu inak
32044 prečítaní
06.08.2010
Ryanairom do 27. týždňa bez dokladu
7615 prečítaní
15.03.2011
Letisko Bratislava - nový terminál
6569 prečítaní
16.02.2011
Dubaj - lyžovačka v púšti
5640 prečítaní
26.07.2010
Na západe ostrova Cyprus
5539 prečítaní

Na západe ostrova Cyprus

Pridané: 26.07.2010 | Prečítané 5538 x

Dovolenka na Cypre, sen mnohých dovolenkárov. Dnes už viac prístupný, keďže Cyprus je členom EÚ, ale pre mnohých stále nedostupný kvôli vysokým cenám.

Táto slnečná krajina je najkrajšia od februára do apríla. Vtedy je tam síce chladnejšie a občas prší, ale aspoň tam žije príroda zeleňou. Všetko tam kvitne o približne 2 mesiace skôr, úroda sa zbiera 2-krát do roka. Raritou je obdobie zimy, kde v pohorí Trodos sneží a pritom o pár desiatok kilometrov nižšie pri mori je možnosť sa kúpať. Síce voda v zime nie je najteplejšia, ale niektorí odvážlivci s tým nemajú problém.

 

Západná oblasť Cypru bola mojím domovom skoro 4 roky. Nachádza sa tam pohorie Trodos, kde to vyzerá ako u nás v lesoch. Klasické stromy, dokonca sa tam nachádzajú vzácne cédrové stromy.

 

Mesto Limmasol je druhé najväčšie mesto Cypru a je v ňom sústredená veľká časť priemyslu. Limmasol je lodný prístav, s čím teda súvisí aj jeho dôležitosť. Mesto Paphos je najzápadnejšie mesto Cypru a výhodou tohto mesta a jeho okolia je to, že aj keď je všade sucho a príroda je nepekná šedá, tak toto mesto je v mnohých častiach zelené. Je to vďaka pestovaniu banánov. Banánové sady sú po celom okolí Paphosu. Tiež sú tu veľké sady pomarančovníkov, citrónovníkov, grepov a iných citrusových stromov. Je to skoro ako u nás, keď vidíte sady jabloní, čerešní alebo sliviek. Pre mňa to bol vzácny pohľad.

 

Paphos je malé mesto, a okolie mesta tvorí viac menej výstavba rodinných domov a apartmánov, kde svoje miesta našli zahraniční turisti (najviac Angličania, keďže Cyprus bol kedysi Anglickou kolóniou). Západ ponúka turistom mnohé historické miesta. Je tam miesto, kde sa Aphrodita zrodila z peny, sú tam Adonisove vodopády a všetko možné, čo sa Aphrodity týka. Aphrodita je symbol tohto ostrova. 

 

 

 

Napriek tomu, že východná časť ostrova je viac turistickejšia a  nachádzajú sa tam krajšie pláže, určite odporúčam navštíviť aj západnú časť ostrova a vidieť Paphos a jeho okolie.

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.