[ Mirka]

Rýchla jazda na aute či motorke, cestovanie, šport, voľné chvíle strávené s priateľmi a rodinou a dobrý spánok, to je to, čo mám najradšej. Milujem teplo a dlhé letné večery a hlavne opekačky v prírode. Rada si zájdem na bicykli na túru, zaplávam alebo vytiahnem kolieskové korčule. V zime rada navštevujem fitness, prípadne aerobic. Šport a pohyb ku mne totiž neodmysliteľne patria. Rada si tiež pozriem dobrý film alebo prečítam knihu. Snívam o tom, že raz, až budem veľká a bohatá precestujem celý svet. Tak mi držte palce :)

Ďalšie články

Najčítanejšie

13.08.2010
Ako si správne kúpiť letenky Ryanair cez internet
19727 prečítaní
23.05.2011
Nesebar - klenot Bulharska
6444 prečítaní
18.01.2011
Ostrov bohyne lásky a krásy - Cyprus
6296 prečítaní
08.11.2010
Egypt a jeho ,,faraónova pomsta“
5978 prečítaní
27.09.2010
Ako prežiť pád lietadla?
5945 prečítaní

Ostrov bohyne lásky a krásy - Cyprus

Pridané: 18.01.2011 | Prečítané 6295 x

Cyprus je tou pravou destináciou pre každého, kto miluje nádherné pláže, čisté a príjemne teplé more a kvalitné hotely s výbornými službami. „Ostrov lásky“ alebo „Afroditin ostrov“, aj to sú prívlastky, s ktorými sa pri popise tohto ostrova stretnete.

Práve tu sa totiž podľa gréckej mytológie z morskej peny zrodila grécka bohyňa lásky a krásy Afrodita. Miesto jej narodenia nemohlo byť vybraté lepšie, členité pobrežie obmýva nádherné more, ktorého vlny rozprávajú príbehy viažuce sa k histórii tohto miesta.

 

 

Cyprus je najväčší ostrov vo východnom Stredozemí, ktorý sa nachádza južne od Turecka. Vďaka svojej polohe má jedny z najzdravších klimatických podmienok na svete a môže sa pochváliť viac ako 320 slnečnými dňami v roku. Najteplejší vzduch býva v auguste a more je najteplejšie v septembri.

 

 

Na Cypre som strávila 6 mesiacov môjho života počas školskej praxe a vrelo ho odporúčam každému. Je to najúžasnejšia krajina, akú som kedy navštívila a určite by som sa tam ešte rada vrátila. Ľudia sú nesmierne priateľskí, strava je skrátka úžasná a more najkrajšie, v akom som sa kedy kúpala.

 

 

Stredisko Ayia Napa bolo mojím prechodným domovom na pol roka. Aj keď ubytovanie bolo pre nás zo začiatku nočnou morou vďaka rôznorodým živočíchom, po čase sme si zvykli a dnes sa na tom už len smejeme. Žijú tam totiž zvieratká,  s ktorými sa bežne na Slovensku nestretnete. More a stále slnečné počasie nám túto chybičku krásy vykompenzovalo. Cyperčania sú úžasne priateľskí a vždy vám radi a ochotne pomôžu s hocičím. Nočný život je takisto fascinujúci plný diskoték, pubov a reštaurácií a človek sa tam nikdy nenudí.

 

Keď budete rozmýšľať, kam ísť v lete k moru na dovolenku, určite odporúčam Cyprus a stredisko Ayia Napa.

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.