[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5782 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5202 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4454 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4245 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4227 prečítaní

Jarná lyžovačka na Kaprune

Pridané: 12.04.2012 | Prečítané 3118 x

Sny sa plnia. A do bodky. Vždy som chcela lyžovať vo výške nad oblakmi, v stredisku, ktoré má meno a každý človek ho pozná, v stredisku, kde je každá zjazdovka dokonale upravená a premávajú tu len kvalitné lanovky a vleky, nehovoriac o službách, pohostinstve, atrakciách a sprievodných akciách, ktoré urobia zo športovej aktivity zážitok a naplnenie snov.

Keď sa k tomu všetkému pridajú ešte  3 metre snehu,  modrá obloha bez obláčika  a slnko hrejúce ako v máji, tak človek si viac nemôže priať. Presne takto by som opísala moje 3 dni v rakúskych Alpách, na ktoré nikdy nezabudnem. O takejto lyžovačke sme snívali už dávnejšie, a keď sa sen priblížil k skutočnosti, tak sme neváhali ani minútu a vyrazili sme na 500 kilometrovú cestu - smer Kaprun.

Stredisko Kitzsteinhorn - Kaprun sa nachádza v oblasti Salzburgu neďaleko nemenej známeho strediska Zell am See. Nachádza sa vo výške 911 - 3029 m.n.m. a so svojimi 41 km zjazdoviek ponúka lyžiarom, malým i veľkým, začiatočníkom aj profesionálom  dokonalé športové vyžitie.  Celkovo ponúka 12 km ľahkých zjazdoviek, 26 km stredne ťažkých a 3 km ťažkých zjazdoviek, 11 vlekov, 4 sedačky, 4 kabínkové lanovky. Okrem toho ponúka snowparky, ľadový bar v originálnom iglu aj s kinom, detský park, bary, reštaurácie a krásnu vyhliadku na vrcholnej stanici vo výške 3029 m.n.m.

Cesta lanovkou z údolnej stanice až na samý vrch Kitzsteinhornu trvá vyše pol hodiny a lyžiar musí prestúpiť x a odviezť sa troma lanovkami. Odmena za tento výstup je v podobe pohľadu na alpské štíty 360 stupňov dookola. Všetky krásne zasnežené, mohutné, dominantné a vzbudzujúce rešpekt. Jednoducho krása, ktoré vyráža dych a dáva človeku pocit voľnosti, slobody a šťastia.

Rýchlo urobiť 20 záberov z každej strany vyhliadky a vrhnúť sa na tie široké manchestrovo upravené zjazdovky a vychutnávať jarné slnečné lúče.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.