[ Monika]

Už ako 5-ročná som vďaka mojim rodičom prvýkrát uvidela more - tú nekonečnú nebesky modrú, od slnka trblietajúcu sa hladinu plnú života. Bola to láska na prvý pohľad a dodnes je to moja srdcová záležitosť. Najskôr mi cestovanie umožnili rodičia, s ktorými som navštívila Sardíniu, Malorku, Korfu, Elbu, Korziku, Tunis, Taliansko či Chorvátsko a neskôr som už cestovateľské zážitky získavala s priateľmi. Cestovanie a cestovný ruch ma natoľko ohúrili, že som sa rozhodla aj pre štúdium v oblasti cestovného ruchu, ktoré som pred pár týždňami úspešne dokončila :) Okrem mora milujem pohyb, šport, jahody, slovenskú prírodu (hlavne tú kopaničiarsku), moju labrado-retrieverku Duffy a samozrejme môjho chlapa ;)

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.08.2012
Momentka v Aténach
5754 prečítaní
26.08.2011
Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni
5157 prečítaní
07.11.2011
Moja prvá infocesta
4438 prečítaní
20.09.2011
Vysoké Tatry medzi najlepšími parkmi v Európe
4229 prečítaní
19.10.2011
Svetový deň cestovného ruchu
4215 prečítaní

Bohatá ponuka služieb letiska Schwechat vo Viedni

Pridané: 26.08.2011 | Prečítané 5156 x

Letisko Schwechat vo Viedni patrí nielen k najväčším medzinárodným letiskám v strednej Európe, ale je aj najväčším konkurentom tomu nášmu v Bratislave.

Svoje prvenstvo potvrdzuje aj ponukou svojich doplnkových služieb pre cestujúcich. Letisko Schwechat ponúka nasledujúce služby:

  • salóny a salóniky
  • informačné centrum  
  • hotel, kancelárske priestory a konferenčné miestnosti
  • úsek "Straty a nálezy“
  • bezdrôtové  pripojenie  na internet zdarma
  • banky a zmenárne
  • modlitebňu

Ešte predtým ako sa dostaneme k popísaniu spomínaných špičkových služieb, spomeňme že na letisko sa dostanete jednoducho autobusmi Slovak Lines a ak tam prichádzate autom, parkovanie na letisku Schwechat Vám zjednodušia parkovacie kartičky.

Salóniky

Ani na letisku sa nemusíte vzdať pohodlia, na ktoré ste zvyknutí z domova. V salónikoch JET Lounge a AIR Lounge na letisku môžete stráviť čas do odletu v uvoľnenej a príjemnej atmosfére. Výhodami salónikov je viac ako 200 pohodlných sedadiel, stále miesta s  PC a pracovné miesta s notebookmi s internetom, bezdrôtový a bezplatný  internet, káblová televízia s extra veľkou LCD obrazovkou, národné a medzinárodné časopisy, priebežné informácie o nastupovaní do lietadiel, 1 sprcha, bufet so studenými a teplými jedlami. Okrem spomínaných služieb sú zo salónikov panoramatické výhľady na letisko .

 

 

 

Informačné centrum

Pre pasažierov, ktorí potrebujú pomôcť alebo poradiť sú k dispozícii v centre 4 informačné pulty. Nachádzajú sa tu aj interaktívne panely a obrazovky, kde si cestujúci môžu pozrieť históriu letiska, jeho výstavbu a premeny. Centrum ponúka aj okružné vyhliadky po letisku v špeciálnych vyhliadkových autobusoch so sprievodcom. Záujemcovia majú k dispozícii aj rôzne prospekty a reklamné brožúry.

 

 

Hotel, kancelárske priestory a konferenčné  miestnosti

Priamo oproti príletovej hale je umiestnený Hotel NH Vienna Airport. Ide o moderný, štýlový a inovatívny hotel s kapacitou 500 lôžok a troma kategóriami izieb, ktoré sú zariadené s citom pre detail a zároveň ponúkajú hosťom najmodernejšiu technológiu. Všetky izby majú trezor, telefón s priamou voľbou, TV, internet. Pokoj a ticho hosťom zaručujú zvukovo-izolované okná. Hostia môžu ochutnať špeciality v reštaurácii Mundo, v bufetovej reštaurácii alebo pri bare. Možnosť relaxu využijú vo fitcentre a priestrannom wellness centre.

 

V konferenčnom centre, ktoré je spojené s hotelom, môžete zorganizovať podujatia v elegantných priestoroch s kapacitou do 600 osôb. Priestory na organizovanie podujatí sú rozmiestnené na ploche 2000m² a rozdelené na 21 individuálne kombinovateľných konferenčných miestností s denným svetlom.

 

 

Straty a nálezy

Ak sa vám niečo stratilo a to na území celého letiska, v lietadle alebo vo vlaku  CAT, obráťte sa na úsek strát a nálezov.

 

 

Internetové pripojenie zdarma  

Letisko Viedeň ponúka svojim hosťom vo všetkých častiach a zónach letiska vrátane gastronomických zariadení bezplatný bezdrôtový prístup k internetu, a tým aj mobilitu cestujúcich. Elektrické zástrčky sa nachádzajú vo všetkých salónikoch a čakacích zónach odletových brán.

 

 

Banky a zmenárne

Početné banky a zmenárne vám umožnia vybaviť bankové obchody a zameniť peniaze.  

 

 

Modlitebňa

Na letisku nájdete aj odstup od ruchu všedného dňa, a to v kaplnke. Je to miesto pokoja a modlitieb.

 

 

Letisko Viedeň teda ponúka cestujúcim všetko, čo potrebujú.

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.