[ Mirka]

Narodila som sa v znamení Váh a toto znamenie ma úplne vystihuje - zmysel pre poriadok, rodinu a spravodlivosť, túžba po harmónii a samozrejme nerozhodnosť a váhavosť. Voľný čas veľmi rada trávim s mojou úžasnou rodinou na horách, more nás neláka, ale občas je to celkom fajn relax. Chcela by som precestovať celý svet, no zatiaľ sa mi to až tak nedarí, ale verím, že raz to príde... Rada si pozriem nejaký dobrý filmík - skôr thriller alebo drámu, a tiež rada počúvam slovenskú hudbu. Napriek tomu, že potrebujem nasávať ticho, nikdy neodmietnem príležitosť stretnúť sa a zabaviť sa s priateľmi.

Ďalšie články

Najčítanejšie

07.01.2013
Nie je all inclusive ako all inclusive
10536 prečítaní
26.07.2010
Boli ste už na ostrove Brač?
7108 prečítaní
18.10.2010
Za krásami Moskvy
6625 prečítaní
18.07.2014
Sardínia – Karibik Stredomoria - letenky už od 32€/smer
6155 prečítaní
09.11.2010
Cestovanie na jeseň a v zime
5803 prečítaní

Za krásami Moskvy

Pridané: 18.10.2010 | Prečítané 6624 x

Doteraz som stretala ľudí, ktorí túžili vidieť Ameriku - New York alebo Las Vegas, ale za posledné obdobie pribúda ľudí, ktorí snívajú o tom, že raz navštívia Moskvu.

Je to celkom zaujímavé a celkom ma to teší, lebo ja som už v Moskve bola, hoci to bolo už veľmi dávno, ešte za starých čias, ale mám na ten čas krásne spomienky.

Moskva je hlavným mestom Ruskej federácie. Počtom obyvateľov  (v roku 2009 mala Moskva približne 10,5 mil. obyvateľov) sa radí na prvé miesto v Európe. Takisto je jedným z najdrahších miest Európy a dokonca aj sveta.

Ak vyslovíte slovo Moskva, určite každého hneď napadne Červené námestie, ktoré je zapísané medzi pamiatky UNESCO. Je najznámejším a aj najväčším námestím v meste, je to miesto, kde sa konajú rôzne koncerty, prehliadky, manifestácie, a tiež aj demonštrácie, dokonca v zime je časť námestia upravená na verejné klzisko. 

Bezprostredne susediaci moskovský Kremeľ, kde sídlili ruskí panovníci a aj dnes tu sídli ruská vláda. Vo vnútri Kremľa sa nachádzajú významné ruské kostoly chrámy s hrobkami cárov, a tiež množstvo palácov. Známou stavbou je aj Zvonica Ivana Veľkého a najstaršou zachovanou stavbou je Palác Facets.

Určite si spomeniete na  Mauzóleum Vladimíra Iljiča Lenina, kde je uložené jeho zabalzamované telo. Nachádza sa priamo na Červenom námestí. Mauzóleum je otvorené okrem pondelka a piatka, je tu stále veľmi veľa turistov, a preto čakacia doba na vstup do mauzólea je približne 1 hodina.

A takisto si isto spomeniete aj na najväčšiu galéria v Rusku Treťjakovskú galériu, ktorá bola vybudovaná na začiatku 20.storočia. P. M. Treťjakov už od roku 1856 zhromažďoval obrazy a umelecké predmety ruských autorov a na konci 19. storočia venoval svoju zbierku mestu Moskva. Dnes sa tu nachádzajú desaťtisíce umeleckých diel.

Ak sa rozhodnete pre cestu do Moskvy, mali by ste vedieť, že....

......časový posun v Moskve je + 2 hodiny

......potrebujete víza

......priemerná letná teplota v Moskve je cca +23°C

......priemerná zimná teplota v Moskve je cca –10°C

......úradný jazyk v Rusku je ruština

......mena je ruský rubeľ / 1 RUB = 100 kopejok /

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.