[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7779 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7069 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6724 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6414 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6224 prečítaní

Krásy Francúzska

Pridané: 20.12.2011 | Prečítané 3514 x

Francúzi majú vo svojej úžasnej krajine prakticky všetko. More, hory, pamiatky, gastronómiu, víno, zábavu, módu, šansóny, modernú architektúru,... Naozaj všetko!

Je to krajina, v ktorej som ešte nikdy nebola, a preto ma veľmi láka navštíviť aspoň tie najznámejšie miesta.

Keď si predstavím Paríž, napadne mi „Eiffelovka“. Eiffelova veža bola postavená pri príležitosti stého výročia Veľkej francúzskej revolúcie a Svetovej výstavy, ktorá sa konala v roku 1889 v Paríži. Jej celková výška je 324 metrov  a na jej vrchol sa dá dostať výťahom alebo si vyšliapať celkovo 1665 schodov. Počas Vianoc býva nádherne osvetlená a vtedy tu nie sú davy turistov ako na jar a v lete.

Od nej potom možno zamieriť k ďalším parížskym pamiatkam, ako sú napr. Notre Dame, Louvre, Montmartre, Sacre-Coeur a ďalším. Jednou z vecí, ktoré k Francúzsku neodmysliteľne patrí je móda. Paríž je hlavným mestom módy. Nájdete tu veľké množstvo obchodov rôznych značiek. Le Bon Marché je najstaršie nákupné centrum v Paríži, a tiež je to architektonický skvost.

Medzi zaujímavý poznávací zájazd patrí nielen Paríž, ale obľúbené je i údolie rieky Loiry s jej zámkami. Majestátny Chambord s labyrintom komínov a veží, Chenonceau, zámok mnohých kráľovien a kráľovských mileniek a jeden z najúžasnejších vodných zámkov sveta alebo Villandry – zámok preslávený najkrajšími renesančnými záhradami sveta. To je len náhodný výber z oblasti zámkov, ktoré by sme vo Francúzsku rozhodne nemali vynechať.

Zámky na Loire sa rozkladajú v okolí miest Orléans, Tours, Angers a na severe k Berry.

Toto je len minimum informácií pred cestou za poznaním, pretože určite je čo vidieť a všetko sa nedá pozrieť naraz. Letenky do Paríža sa v súčasnosti dajú zohnať za naozaj výhodné ceny, takže netreba váhať.

Už je len na nás zvoliť správne topánky a rozhodnúť sa, čo chceme vidieť skôr...

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.