[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7626 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7023 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6700 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6392 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6200 prečítaní

Navštívte romantické Benátky

Pridané: 29.07.2010 | Prečítané 6007 x

 

Taliansko je krajina, do ktorej smeruje počas leta a v období karnevalu množstvo turistov a dovolenkárov. Ak sa zastavíte na severe Talianska v dovolenkovej destinácií Lignano, Lido di Jesolo, alebo v inom prímorskom mestečku, určite si nezabudnite spraviť výlet do Benátok.

Benátky – Venézia sú hlavným mestom severotalianskeho regiónu. Je to mesto na vode, plné histórie a umenia. Historické centrum Benátok sa vypína na súostroví malých ostrovov, oddelených medzi sebou hustou sieťou kanálov, ktoré sú plné typických gondol, bez ktorých si toto mesto

Canal Grande so svojou najväčšou dĺžkou a šírkou rozdeľuje mesto na dve časti, ktoré sú medzi sebou spojené tromi mostami. Počas plavby po kanáli máme možnosť obdivovať najkrajšie miesta Benátok, pretože veľa slávnych mestských palácov sa nachádza práve pri benátskych brehoch. Prvý most di Rialto bol drevený a bol postavený viackrát. Tento most bol mobilný a nachádzali sa na ňom dokonca obchodíky.nevieme ani predstaviť.

Námestie sv. Marka je architektonický šperk patriaci medzi najdrahšie v Taliansku. Skladá sa z dvoch navzájom prepojených plôch a námestíčko sa dotýka mora. Okolo tejto veľkej otvorenej plochy možno obdivovať Baziliku sv. Marca, Palazzo ducale (Dóžací palác), Logettu a týčiacu sa hodinovú vežu Torre dellorologio. Táto 99 metrov vysoká zvonica patrí medzi jeden z najviac fotografovaných objektov Benátok.

Uličky Benátok sú plné umelcov, ktorí vám na počkanie namaľujú portrét, alebo si so sebou odnesiete známy kúsok benátskeho skla alebo zrkadla. Benátky môžeme považovať za jedno z najkrajších miest sveta, ktoré však má aj svoje nedostatky, akými sú napríklad problémy s nevybudovanou kanalizáciou.

Po prehliadke mesta si doprajte oddych v niektorej z mnohých kaviarní, započúvajte sa do zvuku klavíra z terás a nechajte sa unášať atmosférou tohto čarovného miesta.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.