[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7779 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7069 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6724 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6415 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6225 prečítaní

Benátsky karneval

Pridané: 12.01.2012 | Prečítané 6141 x

Zima je v plnom prúde a určite nadšenci lyžovania a zimných športov vyhľadávajú v tomto období strediská s výbornými snehovými podmienkami, lanovkami a službami, či už na Slovensku alebo v zahraničí, kde ich toto všetko čaká. Ja by som vás, ale už teraz chcela pozvať nie na hory, ale na slávny karneval, ktorý sa každoročne koná okrem iných miest aj v Benátkach.

Karneval v Benátkach je už dlhšiu dobu zaradený medzi najznámejší spolu s karnevalom v Rio de Janeiro a Nice. Koná sa každoročne desať dní pred Popolcovou stredou. Tento rok to bude od 11. do 21. februára 2012. V maske môže byť každý. Karneval sa koná v celom meste a atmosféra je vytvorená všetkými účinkujúcimi a aj návštevníkmi. Karneval v meste je hlavne o zábave a o nezabudnuteľných zážitkoch.


Cestovatelia, ktorí majú záujem skôr o prehliadku pamiatok a architektúry Benátok, ako o uličky naplnené ľuďmi vo farebných maskách, bude lepšie ak si vyberú iný termín na výlet. Na karneval prichádzajú každoročne turisti z celého sveta. Naše cestovné kancelárie každoročne organizujú zájazdy na tento karneval, ktoré bývajú vždy vypredané.


Samozrejme, že do Benátok sa dá dostať aj letecky, autobusom, vlakom, vlastným alebo aj požičaným autom a netreba sa držať sprievodcu CK. Benátky nie sú obrovské mesto a  dajú sa prejsť krížom-krážom za jediný deň. Keďže vo februári býva zima, nezabudnite sa teplo obliecť a posilniť sa v uliciach šálkou horúceho kapučína alebo aj niečoho silnejšieho laugh


Túto karnevalovú zábavu, ktorá vrcholí v baroch, hoteloch a v divadlách bežný človek (rozumej obyčajný Slovák smiley) vydrží po finančnej a aj fyzickej stránke tak dva až tri dni, no Taliani sa dokážu zabávať takmer celé dva týždne.


Pri balení si určite nezabudnite fotoaparát, pretože zábery budú nezabudnuteľnou pamiatkou.

Ak si nebudete chcieť obliecť kostým, môžete si kúpiť v uliciach nejaký vtipný klobúk alebo dať urobiť maľbu na tvár...  

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.