[ Zuzka]

Od malička som túžila po svojom štvornohom miláčikovi a v dospelosti sa mi táto túžba splnila. Do môjho života pribudol neuveriteľný Anglický staffordšírsky terrier, ktorý so mnou precestoval celé Anglicko a Európu, aby sme spolu mohli krásne nažívať na ešte na krajších myjavských kopaniciach. Odvtedy vyhľadávam hlavne miesta, kde sú títo miláčikovia vítaní a neustále riešim, kam pôjdeme, keď pôjdeme, či už s mojou polovičkou alebo rodinou. Zbožňujem cykloturistiku a turistiku ako takú, či už u nás doma na kopaniciach alebo v okolitom „svete“. No niekedy sa považujem za „lazy lady“ lebo sa riadim heslom „všetkého veľa škodí“, a preto si viem dopriať aj luxusný odpočinok ako nedeľný „ležing“ na gauči a sladké ničnerobenie aj s mojimi milovanými osobami.

Ďalšie články

Najčítanejšie

27.12.2013
Terchová - letom i zimou milovaná 2
3274 prečítaní
24.09.2013
Terchová - letom i zimou milovaná
2700 prečítaní

Terchová - letom i zimou milovaná

Pridané: 24.09.2013 | Prečítané 2699 x

280 kilometrov turistických a cyklistických trás. Pre tých menej zdatných lanovkou až do výšky 1400 metrov nad morom a či už v zime alebo na jar sa spustíte do doliny na lyžiach alebo prejdete hrebeňom Malej Fatry, dáte mi za pravdu, že Terchová vám ostane zostane jednoducho v srdci tak, ako mne. 

Jednoducho to je Terchová - letom i zimou milovaná.

A preto tomu nebolo inak ani toto leto a nedalo nám nevyužiť sviatok v auguste a urobiť si predĺžené voľno. Zbalili sme si základné potreby a vyrazili sme na cestu, samozrejme aj s mojím štvornohým miláčikom. Dve hodiny cesty nám utiekli ako voda a ani sme sa nenazdali a už sa pred nami pýšila Malá Fatra. Hneď na príchod nás osviežili ešte kvapky letného dažďa, pred ktorými sme sa úspešne ukryli na záhrade hotela Gold, kde vás obslúži príjemný personál s grilovanými špecialitami.

Takisto tam nechýba ani mini ZOO pre detičky a rôzne hojdačky. Keď prestalo pršať, vybrali sme sa, na odporúčanie známeho, na Zbojnícky chodník. Je to stredne ťažká turistika na 3-4 hodiny, ktorá začína z parkoviska Tiesňav a končí v Starom dvore. Z Tiesňav vedie modrá turistická značka po Malý Nocľah, tento úsek je troška náročnejší, lebo hneď od začiatku budete stúpať prudko nahor členitými skalnatými bralami, ktoré poskytujú nádherné výhľady na Tiesňavský kaňon plný skalnatých útvarov, ktoré nám pripomínajú napr. ľudské postavy ako je modliaci sa Mních.

Žiadnym prekvapením neboli ani reťaze ako aj rebrík. Až keď prídete na križovatku Malé Nocľahy, budete mať čas sa vydýchať. Potom už nasledovala prudká serpentínová cesta nadol. Popri tejto ceste nás zaujal jeden menší výstup pomocou reťazí popri strome. Po menšom lezení nahor vás očarí výhľad na Vrátnu dolinulyžiarske stredisko máte ako na dlani. Ideálne miesto na ďalší oddych a občerstvenie sa pred nekonečným zostupom serpentínami. Po troch hodinách už pomaly zničení sa dostávame na poľnú cestu, ktorá vedie do Starého dvora. Ak ste po turistike riadne vyhladli a máte chuť na tradičné makové šúľance, môžem len odporúčať reštauráciu Starý majer, kde sú podľa nášho názoru najlepšie.

Po posilnení sme si išli zháňať ubytovanie, aby sme mohli pohodlne uložiť naše unavené telá a mohli sa pripraviť na ďalší deň turistiky. Ale o tom až v budúcom blogu...

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.